hirdetés

Vége lehet az állami földek kormányközeli haveroknak való eladásának. Összegyűlt ugyanis a szükséges kétszázezer aláírás az MSZP állami földek eladásának tilalmáról szóló népszavazási kezdeményezéséhez – közölte Tóbiás József, az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője.

Hatvan, 2006. július 14. Kombájnok aratnak a Gödöllõi Tangazdaság ZRt. 1700 hektáros búzatábláján. A munkálatokban 11 nagy teljesítményû kombájn, 5 szállító jármû és 30 ember vesz részt. Ha az idõjárás is kedvez, a hónap végére befejezik a szemek betakarítását. A termésátlag, a minõség az eddigi felmérések szerint kiváló, hektáronként több mint 6,3 tonnát termést várnak a búzából. MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Tóbiás József a Földművelésügyi Minisztérium épülete előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, a határidőig, június 28-áig folytatják az aláírásgyűjtését, mert nem bíznak a hatalomban és abban, hogy a Nemzeti Választási Iroda objektív lesz az aláírások ellenőrzésekor.

Az ellenzéki párt elnöke szerint Áder János köztársasági elnök támogatja az MSZP „lopásgátló népszavazási kezdeményezését”, mivel visszaküldte az Országgyűlésnek a kárpótlási törvényt.

Sallai R. Benedek, az aláírások gyűjtésében segítő LMP országgyűlési képviselője közölte, a Fidesz kvótareferenduma a Fideszről és politikájáról, az MSZP által kezdeményezett népszavazás a magyar emberekről és a magyar vidék sorsáról szól.