hirdetés

Mindenki titkon abban reménykedik Magyarországon, hogy focistáink diadalmaskodnak Norvégiában. Vágyunk egy Eb-részvételre igen hosszú ideje. A tuti tippeket azonban már mindenki a skandináv csapatra teszi. Nem jó hír. Harminc százalék esélyt lát a magyar labdarúgó-válogatott sikerére Egil Olsen,  Norvégia volt válogatott csapatának a szövetségi kapitánya.

dzsudzsák-Oslo

A norvégok azóta örülnek, amióta tudják, velünk csapnak össze az Eb-szerpelésért. Nos, mi is örülünk, hisz rég volt ily közel már egy kontinenstorna, amely egy karnyújtásnyira van a magyar futballtól. Oly közel, de messzi van. Nos mindenki számolgat, mindenki tudja ilyenkor a tutit. Mi nem tudjuk. Szerkesztőségünk csupán reménykedik a sikerben, s vágyunk rá, hisz már szinte minden téren jobban teljesítünk, működnek a reformok, csak a foci várat magára, de most talán, most meglesz, és mondhatjuk, hogy igen kérem, itt is működik.

A norvég csapat volt mestere szerint legyünk reálisak. Van esélye a magyaroknak is, de igen minimális.

Nagy csalódás lenne, ha nem mi győznénk. A magyar labdarúgó-válogatottnak csupán harminc százalék esélye van arra, hogy ott legyen az Európa-bajnokságon – mondta Egil Olsen.

A magyar válogatott hangulata jó. Sikeresen, zökkenőmentesen érkeztek meg Dzsudzsákék Oslóba. A fiúk ígérik, mindent megtesznek, és kihajtják magukat a sikerért.

A norvégok jelenlegi szakvezetője, Per-Mathias Högmo egyelőre az esélyekről és a kezdőcsapatáról sem beszél. A szövetségi kapitány a kritikák ellenére is ragaszkodik a selejtezőkön használt alapcsapatához is, nem akar újításokkal kísérletezni a magyarok ellen.

Sokan azt írják rólam, hogy formán kívül játszom, de én mégsem érzem ezt. Az év elején valóban gyengén teljesítettem, de most egyre jobb és jobb vagyok – nyilatkozta Stefan Johansen, aki a skót Celtic középpályása.

A pótselejtező első mérkőzését csütörtökön 20.45-től rendezik Oslóban, a visszavágó vasárnap Budapesten lesz.