hirdetés

A mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése Pest megyében elnevezésű hitelprogramban 3,67 milliárd forint forrásból null százalékos kamattal igényelhetnek hitelt a vállalkozások 2016. október 15-étől, százhárom MFB Ponton – közölte a Magyar Fejlesztési Bank.
forint euroKözleményében a pénzintézet kiemelte, hogy a 2014–2020-as időszakban korlátozottan áll rendelkezésre uniós forrás Pest megyei fejlesztésekre, ezen segít a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programban (VEKOP) lévő hitelkeret, amelyből a mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásaik támogatásához jutnak finanszírozási forráshoz.
A Budapest kivételével csak Pest megyében felvehető minimum 1 millió, maximum 50 millió forint hitel jellemzően kapacitásbővítésre, beruházásra, tárgyi eszköz beszerzésére igényelhető, futamideje maximum hét év, és az elvárt saját forrás mértéke tizenöt százalék – ismertette az MFB.
A hitelprogramban érintett MFB Pontokról, illetve hitelprogramról részletes információ az www.mfbpont.hu oldalon olvasható.