hirdetés

Kikérik a Jobbikos képviselőt, mert kémkedett. A kormány szócső lapja szerint K. Béla kapcsolata több mint baráti volt Moszkvával. Hogy ez mennyire igaz, nem tudni. De ne zárjuk ki azt a lehetőséget sem, hogy ez egy jó lejárató kampány-e a közelgő EP választás miatt a Jobbik ellen, hisz a Vona Gábor vezette párt már a szocikat is beelőzték a közvéleménykutatások alapján. Mindenesetre Polt Péter legfőbb ügyész diplomáciai úton kezdeményezte, hogy az Európai Parlament függessze fel K. Béla Jobbikos EP-képviselő mentelmi jogát.
Fazekas Géza a részletekre vonatkozó kérdésre közölte: “a Központi Nyomozó Főügyészség súlyos – kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett – bűncselekmény miatt folytat nyomozást. Ezen nyomozás minősített, így annak részleteiről – beleértve a bűncselekmény pontos megjelölése, a feljelentő személye, és a nyomozás során eddig végrehajtott eljárási cselekmények, illetve a megállapítható tényállás – semmilyen tájékoztatást nem áll módunkban adni.”
A Jobbikos képviselő K. Béla ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést kémkedés gyanúja miatt. A kormány szócsőveként működő Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Kovács Béla tevékenysége már korábban felkeltette a polgári kémelhárítás figyelmét, a képviselő ugyanis rendszeresen találkozott “konspiratív módon” orosz diplomatákkal, és havi rendszerességgel az orosz fővárosba látogat.
Nos mindezek tekintetében felvetődik akérdés, hogyha már korábban azaz régóta tudott a Jobbikos fura kapcsolatárol az AVH, akkor miért várt ? Mindez azért aggasztó, mert épp az Európai Uniós választások elött világosodott meg az AVH. Épp akkor amikor minden közvéleménykutató cég szerint a Jobbik ott lohol a kormány mögött, azaz kezd veszélyes lenni politikailag. Ennek tudatában bizony nagyon nagyon kérdéses az, hogy K. Béla valóban kémkedett az oroszoknak. Arról pedig nem is bszélve, hogy vaon egy jól szervezett orosz hírszerzésnek vajon mit ud mondani egy Jobbikos képviselő, amit ők ne tudhatnának ?