hirdetés

A Fővárosi Fő¬ügyészség kőkemény ítéletet kért a VV Fanni meggyilkolásával vádolt B. Lászlóra. A vádhatóság az alkujában 30 évet kér a férfire, ha beismeri tettét. Minden bizonnyal nem lesz beismerés.

Az alku azonban csak akkor áll, ha B. László már az előkészületi ülésen a váddal egyező beismerő vallomást tesz.
Ha B. László beismerő vallomást tesz, úgy harminc év börtönbüntetés vár rá, illetve a huszonhatmillió forintos bűnügyi költséget is neki kell viselnie –mondta dr. Brodmann Péter, a vádlott korábbi védője.

Ez természetesen nem opció számunkra, mivel nem követte el az emberölést, és véleményem szerint ebből a vádiratból megállapítható, hogy a bűntett nem valósult meg. Amennyiben mégis megállapítják a vádlott felelősségét, úgy a börtönévek határa a csillagos ég – tette hozzá az ügyvéd, akitől a kocsiban talált, véres kötél miatt DNS-mintát is vettek a rendőrök, majd védőként kizártak az ügyből. B. László segítőjeként és bűnpártolóként vizsgálták a szerepét, s van-e bármi köze a rejtélyes ügyhöz.

Semmi közöm semmihez, nincs rajta a sejtmintám a kötélen, de ennek ellenére sem engedtek vissza védőügyvédnek. (…)Szégyen ez az egész ügy, és László hülyesége a családunkra nézve, de nincs takargatnivalónk. Amit tett, hogy elvitte az ájult Fannit, ami a kamerán is látszik. Ezt elismeri és viseli az ezzel járó következményeket, de többet nem – mondta dr. Brodmann.