hirdetés

Még nem hívták be gyanúsítotti kihallgatásra a korrupciós ügybe keveredett fideszes honatyát, Mengyi Rolandot. Azt, hogy a Parlament miért ilyen lassan küldi a mentelmi jogról szóló dokumentumot az ügyészségnek, nem igazán tudni. Az Esti Újság úgy tudja, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség a képviselő őrizetbe vételére készül és indítványozza az előzetes letartóztatását.

mengyi-orban-hernadiMég minidg nem lépett az ügyészség a Voldemort nagyúrnak becézett Mengyi Roland fideszes képviselő ügyében, noha már hétfőn felfüggesztették a mentelmi jogát. Ennek az az oka, hogy nem kapták meg az Országgyűléstől az erről szóló hivatalos iratokat. Azt, hogy a Kővér László vezette Parlament miért késlekedik, nem tudni. Pedig a KNYF és az országház közt nem nagy a távolság, de a posta is már rég kézbesítette volna az iratokat, de ez elmaradt.

A Mengyi-féle korrupciós ügyben két személy előzetes letartóztatásban van, az ügyészség 500 millió forintos pályázati pénz elcsalásának kísérletével gyanúsíthatja majd meg a politikust. Így pedig igencsak valószínű az a forgatókönyv, hogy a politikusért kopogtatni fognak az ügyészek és beviszik. Sőt, Mengyit nagy valószínűséggel őrizetbe is veszik, és úgy tudjuk, indítványozni fogják az előzetes letartóztatását.

– Nem tudjuk, mikor tervezi az ügyészség a gyanúsítotti kihallgatást. Még nem kapták meg az iratokat állítólag a Parlamenttől, ami érthetetlen. Azon kérdésére, hogy ügyfelemet őrizetbe veszike-e? Nem tudok mit mondani, hisz ez az ügyészségen múlik csak. Elképzelhető ez is, sőt az is, hogy az előzetes letartóztatását is kérik, bár szerény véleményem szerint ennek egyik feltétele sem áll fenn . Mi mindenesetre minden részletre kitérő részletes vallomást kívánunk tenni – monda dr. Futó Barna ügyvéd az Esti Újságnak.

Mengyi Roland egyébként dolgozik, mintha mi sem történt volna, hisz aktívan kampányol a választókerületében a kormány népszavazása mellett, polgármesterekkel hív össze találkozót, lakossági fórumot tart Lezsák Sándor parlamenti alelnökkel, és egészségházat is avat.