hirdetés

Nobel békedíjat adna Orbán Viktornak és jó barátjának, Vlagyimir Putyinnak a CÖF-fel élesen konkuráló Honfoglalás 2000 Egyesület. Az egyesület szerint mindenfajta nemzetközi konfliktus elcsitításának a legjobb embere: Vlagyimir Putyin. A baj csak az, hogy idén már lecsúsztunk ezen díjra jelölésről.

putyin-orbán

Orbán Viktornak és Vlagyimir Putyin orosz kormányfőnek adatna Nobel-békedíjat az MTA elnökével a Honfoglalás 2000 egyesület – tudta meg a HVG.
Az egyesület Lovász Lászlónak, az MTA elnökének írt az ügyben egy levelet, amely szerint Orbán a migránsválság bölcs, megfontolt kezelésével elhárította a közvetlen háborús veszélyt.
Putyinnál még emelték is a téten, a Honfoglalás 2000 úgy látta, hogy a Krímet elfoglaló, jelenleg Szíriában Bassár el-Aszad elnök ellenfeleit támadó orosz elnök arra törekedett, hogy fenntartsa a békét és nyugalmat Európában, de tevékenyen hozzájárult a bolygón kirobbant bármely konfliktus békés rendezéséhez.
A Honfoglalás 2000 korábban egyik alapítója volt a Vlagyimir Putyin Baráti Körnek. A főképpen nyugdíjasokból álló csoport emellett kormánybarát megmozdulásaival vétette észre magát, így rendeztek szimpátiatüntetést Matolcsy György MNB-be érkezése mellett is, illetve a svéd nagykövetség elé tüntetést, amikor a svéd köztelevízió kritikus hangvételű műsort vetített le Orbán Magyarországáról.
Jeleznénk, hogy 2015-ben már kiosztották a Nobel-békedíjat, így a Honfoglalás 2000 egyesületnek legalább egy évet kell várnia.