hirdetés

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a tanárok által meghirdetett és beharangozott néma csendes polgári demonstráció meg lesz tartva. Mint ismeretes, tegnap jelentették be a tanárok szószólói és Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, ha nem kérnek tőlük bocsánatot Orbánék akkor 30-án demonstrálni fognak az ország minden pontján. Nos, Orbán Viktor ma közölte, azt hitte, ez egy tréfa vagy vicc, és semmiképp sem kér bocsánatot.

 orbán-csányi-hernádi-mészáros

Orbán szerint a március 15-én a Kossuth téren tüntetők csak tréfálnak, ő nem csatlakozik a meghirdetett sztrájkhoz és nem is fog bocsánatot kérni az emberektől.

A Népszabadság a Parlament folyosóján  kérdezte meg Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a március 15-i ellenzéki tüntetés után fog-e bocsánatot kérni a közoktatás állapotáért. A kormányfő erre ezt mondta.

Én úgy vettem, hogy ez egy tréfa. Olyan viccesen hangzott az egész – mondta Orbán miniszterelnök.

Orbán Viktor arra a felvetésre, hogy akkor sztrájkolni fognak a tanárok és mások is, mindössze annyit mondott, hogy ő jön dolgozni, azaz nem csatlakozik az iskolák elé tervezett sztrájkhoz, illetve polgári engedetlenségi mozgalomhoz.

Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója a Tanítanék Mozgalom március 15-i demonstrációján a Kossuth téren azt jelentette be, hogy ha Orbán Viktor és Áder János köztársasági elnök nem kér bocsánatot „az elmúlt hat esztendőben megfélemlített, megalázott emberektől”, akkor március 30-án egyórás országos sztrájkot fognak tartani az iskolákban, és a csatlakozó intézményekben. Pukli azt is mondta, a március 30-i egyórás sztrájk, ha nem éri el a hatását, akkor akár meg is ismétlődhet és több órán át is tarthat.