hirdetés

Ismét rádió interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök, aki hangsúlyozta csak az menjen külföldre nyaralni, akinek van már két oltása. Az LBMTQ ellenes törvényről és az EU eljárásáról szólva a miniszterelnök szerint elakarják venni tőlünk a gyerekeket. Az oltásban erősödni kell mert a 12-16 évesek alig 20%-a van csak oltva és az időseknél is van még bőven oltatlan személy.

 

A magyar kormányfő beszél arról is, hogy szerinte elfogadhatatlan, hogy az EU helyreállítási alapjából csak akkor részesüljön Magyarország, ha érvényesül a jogállamiság elve. Ezt azért véli így Orbán, mert értékalapú politikai szempontokkal nem lehet összekötni a kifizetést. De a gazdaságvédelmi helyreállításra a pénz – amelynek átmenetileg több mint feléről lemondott a magyar kormány – Orbán szerint idővel meg fog érkezni. Amíg nem, addig a költségvetésből fedezi ezt a kormány.

Orbán nem titkolta azt sem, hogy bizony csak nézi, mi történik Németországban.

A Gyerek szent dolog Magyarországon. A magyar ember olyan, hogyha a gyerekkel történik valami, akkor az a gyomorban jelentkezik- fogalmazott Orbán.

A kormányfő szerint Brüsszel ránk akarja kényszeríteni az akaratát ebben az kérdésben. Ezért kell a kormánynak megvédeni a gyerekeket, mert a magyar szülők nem ezt akarják. Előzetesen azt mondta:

“Riasztó, ami a német iskolákban zajlik. Gyűjtöm az infókat, szörfözök a neten, és csodálkozom.”

Azt is elképesztőnek nevezte, hogy Nyugat-Európában lehetséges a nemváltó műtét a szülő akarata ellenére. Hangsúlyozta: “nem engedhetjük, hogy szexuális propagandisták grasszáljanak az iskolában.” Azt is mondta Orbán, hogyha esetleg a “szülő úgy dönt, hogy a gyereke találkozzon “szivárványos aktivistával, akkor majd megszervezi”. Hozzátette: amíg gyereknek ez kárt nem okoz, addig az állam nem avatkozik be.

Orbán a kötelezettségszegési eljárásról azt mondta, hogy ez csak jogi randalírozás.

Jogi randalírozás, ami zajlik – mondta Orbán a melegellenes pedofiltörvény nemzetközi kritikáira, és arra, hogy kötelezettségszegési eljárást indítottak Magyarország ellen.

“Mind a család mind az oktatás nemzeti hatáskör. Másrészt szégyenletesnek tartom. Nyilvánvaló, hogy az oktatási törvény módosítást kérik. Az a lényeg, hogy az LMBTQ-aktivistákat be kell engedni az iskolába, de ezt nem engedjük meg. A gyerek a szülőé. A szülő dönt a gyerek neveléséről. Úgy érezzük, hogy el akarják venni tőlünk a gyerekeket.”-folytatta mondandóját a miniszterelnök.

Csak az menjen külföldre nyaralni, akik mindkét oltást megkapták. Ezt kérte a kormányfő. Két oltás nélkül ugyanis nem biztonságos a külföldi nyaralás.

Ma nagyobb veszélyben vannak azok, akik eddig nem vették fel az oltást – hangsúlyozta a kormányfő. Az idősek közül 15 százalék még nem vette fel az oltást, őket személyesen fogják felkeresni, de nem lesz kötelező az oltás nekik sem. Ezek után arról is beszélt a kormányfő, hogy a 16–18 év közöttiek 45 százaléka már be van oltva. Ez az arány a 12–15 éveseknél egyelőre nem éri el a 20 százalékot. Az iskolákban lehetővé kell tenni a tanévkezdéskor, hogy a diákok felvegyék az oltást – mondta a kormányfő.

(cs.t.)