hirdetés

Botrány a Fővárosi Roma Önkormányzat alakuló ülésén. Úgy tudjuk Farkas Flórián osztotta az észt, holott ehhez semmi joga nem volt. Így a mutyira és az orbánizmusra nemet mondó roma képviselők így gyorsan feloszlatták a gyűlést. Állítólag törvényességi felügyeletet is kérnek.

 farks fólri

Állítólag minden azzal kezdődött, hogy Farkas Flórián a Fidesz díszromája osztotta az észt és rendezkedett, irányítani akart mindent az alakuló ülésen. Na már ez betett a többi roma képviselőnek. Ezután a Lungo Drom elnökjelöltje összefüggő mondatokban nem tudta bemutatni a következő öt évre szóló programját. Ezt a jelen lévő roma képviselők jogos felháborodása követte. Miután az alakuló ülés alapvető formai követelményeknek sem felelt meg, így a káoszba torkolló körülmények között azonnal dolga végezetlenül berekesztették.

A Fővárosi Roma Önkormányzatban szavazati joggal rendelkező Roma Tagozat szerint a fővárosban sem a mutyik, sem az elmúlt 25 év romapolitikája nem folytatódhat. Erre a jövőben is fel fogjuk hívni a budapesti cigányság figyelmét.