hirdetés

Rendben lement Orbán Viktor miniszterelnök beszédje, és miniszterelnökünket nem zavarta a szűnni nem akaró szakadó eső sem. S a néha-néha behallatszó füttyszó sem. Persze a miniszterelnök rögtön reagált is az elégedetleneknek, hogy Magyarországon a baloldali, liberális ellenzéknek hiányzik egy gazdaállat, aki vezeti őket. Aztán volt szó a menekültekről is és az unióról is, ahol nincs szólásszabadság, mert nem szabad kimondani a dolgokat őszintén Orbán szerint.

orbán március 15-24.hu

Nem fogjuk engedni, hogy mások mondják meg nekünk, kit engedjünk be a házunkba és a hazánkba, kivel éljünk együtt, s kivel osszuk meg az országunkat.

Ezért a kényszerbetelepítést elutasítjuk, és nem fogunk engedni se zsarolásnak, se fenyegetésnek.

Eljött az idő, hogy szembeforduljunk, és ellenálljunk. Ezért pártállásra tekintet nélkül egységbe hívjuk Magyarország minden polgárát. És egységbe hívunk minden európai nemzetet. Európa vezetői és polgárai nem élhetnek két külön világban. Európa egységét helyre kell állítanunk. Európa népei nem lehetnek egyenként szabadok, ha együtt nem vagyunk azok.

Ha összefogunk, sikerül, ha széthúzunk, elbukunk. Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség.

A népvándorlás lassú víz, amely kitartó sodrással mossa el a partot. Először csak néhány százról, egy-két ezer betelepítettről van szó, de ma egyetlen felelős európai vezető se meri letenni a nagyesküt, hogy az egy-két ezer nem szaporodik-e fel végül tíz- és százezrekre. Ha a népvándorlást meg akarjuk állítani, először Brüsszelt kell megfékeznünk.

Ma, 168 évvel az európai népek nagy szabadságharcai után, a mi közös otthonunk, Európa nem szabad. Európa nem szabad, mert a szabadság az igazság kimondásával kezdődik. Ma Európában tilos kimondani az igazságot.

Tilos kimondani, hogy ma nem menekültek érkeznek, hanem népvándorlás fenyegeti Európát. Tilos kimondani, hogy a bevándorlás bűnözést és terrort hoz az országainkba.

Nem fogunk bűnözést, terrorizmust, homofóbiát és a zsinagógákat gyújtogató antiszemitizmust importálni Magyarországra. Nem lesznek törvényen kívüli városnegyedek, nem lesznek zavargások, bevándorlózendülések, és nem fognak bandák vadászni feleségeinkre és lányainkra.

Tilos kimondani, hogy Brüsszel ma lopakodva nyeli el nemzeti szuverenitásunk újabb és újabb szeleteit, hogy Brüsszelben ma sokan egy Európai Egyesült Államok tervén dolgoznak, amelyre soha senki nem hatalmazta fel őket.

Nekünk, magyaroknak két forradalmi hagyományunk van. Az egyik 1848-tól ’56-on keresztül a rendszerváltáson át az Alaptörvényig és a mai alkotmányos rendig vezet. A másik hagyomány vérvonala a jakobinus európai elődöktől, 1919-en át a második világháború utáni kommunizmusba, a magyarországi szovjet világba fut.

A mai magyar életet a 48-as és 56-os forradalom szellemi örökösei és leszármazottai rendezték be. E forradalmi hagyomány szívverése mozgatja és irányítja ma is a nemzet politikai, gazdasági és szellemi életét… – mondta a miniszterelnök a Nemzeti Múzeum előtt elmondott ünnepi beszédében március 15-én.

(Fotó: 24.hu)