hirdetés

Felrobbantotta magát egy embercsempész Győr-Moson Sopron megyében miután nem tudott elmenekülni az őt üldöző rendőröktől. Az embercsempész az NNI azaz a magyar FBI információja alapján került látókörébe, azaz figyelték hosszú ideje az öngyilkos merényletet elkövető személyt. Ilyen eset az elmúlt 20 évben nem történt Magyarországon. Szerencsére sem a rendőrök, sem más nem sérült meg az öngyilkos merényletben.

 

Öngyilkos lett egy embercsempész Győr-Moson-Sopron megyében, Vitnyéd közelében: a férfi maga ellen fordította fegyverét, és az a kézigránát is felrobbant, amelyet a kezében tartott, miután pácba került és nem tudott elmenekülni az őt üldöző rendőrök gyűrűjéből.

Úgy tudjuk, öt embert szállított autójában az az embercsempész, akit Győr-Moson-Sopron megyében akartak megállítani a 85-ös úton a
rendőrök, de az illető az autójával továbbhajtott. A rendőrök üldözőbe vették. Vitnyéd mellett sikerült feltartóztatni. A férfi ekkor kiszállt az autóból. Egyik kezében egy pisztolyt, a másikban egy kézigránátot tartott, és az út melletti területre futott.

A rendőrök biztonságos távolságból követték. Többször is felszólították, hogy adja meg magát, majd figyelmeztető lövést adtak le a levegőbe.
Az embercsempész ekkor maga ellen fordította fegyverét, és a kezében lévő kézigránát is felrobbant. A történtekről hamarosan közleményt ad ki a rendőrség.

Szemtanúk elmondása szerint a helyszínre a Terrorelhárítási Központ egységei is megérkeztek. A férfi nemzetisége egyelőre nem ismert. Az autó, amit vezetett, magyar rendszámú volt.

Mint kiderült a rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján figyelték ás így célzottan akarták megállítani az embercsempészt  Vitnyéd térségében.

A rendőrség az alábbi közleményt adta ki az esettel kapcsolatosan.

Az Ausztria irányába haladó járműből a gépkocsi vezetője kezében egy lőfegyverrel és egy kézigránáttal kiugrott és elszaladt. A rendőrök biztonságos távolságból követték, megállásra szólították fel, aminek nem tett eleget, ezért figyelmeztető lövést adtak le. Ekkor a férfi maga ellen fordította a fegyverét, eközben a nála lévő kézigránát felrobbant. Az eset körülményeit a Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Nyomozó Ügyészsége a helyszínen vizsgálja.

A gépkocsiban a sofőrön kívül öt migráns utazott. Hárman elfutottak a helyszínről, felkutatásuk folyamatban van. Két külföldit előállítottak, ők magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök az elfogott illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

(cst-te)