hirdetés

Meg akarják félemlíteni a mályi fideszes képviselőket. A borsodi kistelepülés helyi kormánypárti képviselői feljelentést tettek, mert támadás érte a múlt héten az otthonukat. Óvszerbe tett fáradt olajat zúdítottak az autóikra, házaikra az egyelőre ismeretlen támadók. A rendőrség rongálás miatt nyomoz.

mályi fideszes támadás-demokrata.hu

A FideszKDNP-s képviselőket azután érte a támadássorozat, miután egy bejelentés alapján a község üdülőövezetében, a tó partján tartottak bejárást, és rengeteg szabálytalanságot állapítottak meg bizony eddig érinthetetlen személyeknél, ezután éjjel otthonukat, autójukat megdobálták gumi óvszerekbe töltött fáradt olajjal, minden úszott az olajban.

Sömjéni Éva képviselő asszony biztos abban, hogy nem randalírozó fiatalok merészkedtek erre, sokkal inkább azok vagy az ő megbízásukból mások , akiknek az érdekeit sérti a munkájuk.

A fideszes képviselők ugyanis több olyan szabálytalanságot, jogszerűtlenséget tártak fel, amelyek sértik, sérthetik egyesek érinthetetlenségét” – fogalmazott , és bár ezeket a jogszerűtlenségeket többször szóvá tették önkormányzati üléseken, érdemi változás kevés esetben történt.

Nem akarunk félelemben élni, de visszavonulni sem szeretnénk, nagyon fájna, ha azok kerekednének felül, akik semmilyen szabályt nem tartanak be, akik ilyen tettekre képesek, másrészt azzal elérnék a céljukat – közölte Sömjéni Éva képviselő.

Teljesen nyilvánvaló, hogy ez az összehangolt támadás a fideszes képviselői minőségünkben végzett munkánk következménye jelentette ki Sömjéni Éva. Úgy tudja, rongálás miatt indult az eljárás, de a cél biztos, hogy nem rongálás volt jelentette ki. Összehangolt támadás történt ellenük, ami szerinte kimeríti a közösség tagja elleni erőszak tényállását, a büntető törvénykönyv szerint ugyanis ehhez elegendő a dolog elleni erőszak megvalósulása is mondta.

A feljelentés tényét Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elismerte. A rendőrség ismeretlen tettes ellen, rongálás vétsége miatt indított eljárást.

(Fotó: illusztráció, demokrata.hu)