hirdetés

Nyugdíjas balhé
2014-07-02 19:26

Már a nyugdíjasok is egyre agresszívabbak. Merőben szokatlan okból rántott kést ebédosztás közben egy nyugdíjas az egyik idősek klubjában Kanizsán.

M. László a várakozásokkal ellentétben nem a rántott húst akarta felszeletelni, hanem a személyzet egyik tagját, amiért az illető egyszerűen túl jó volt hozzá. A bicskát ugyan nem tudta beledöfni áldozatába, de egy jobbegyenest sikeresen bevitt a köpni-nyelni nem tudó jó tündérnek.

A sértett szeretett az idősek klubjában tüsténkedni, segédkezni az ételosztásban. Olyan típusú ember, aki állandóan mozgásban van, teszi a dolgát. Ez irritálta M. Lászlót, aki fel is rótta neki, hogy mit tevékenykedik itt állandóan – adta elő dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A sértett a trágárságokat még eleresztette a füle mellett, de a felhergelt nyugdíjas öklét már nem tudta. M. László ugyanis követte őt az étterembe, ahol úgy arcon vágta, hogy a férfi szemüvege leröpült a fejéről, bal oldali lencséje el is törött. Az angyali türelmű segéderő még ekkor is csupán a további ökölcsapások elhárítására koncentrált, ám a nyugdíjas nem hagyott fel a támadással. Nadrágja övrészéből előrántott egy 8-10 centiméter pengehosszúságú kést, és a sértett felé döfött. A jámbor ételosztó elhárította a csapást, a nyugdíjasklub személyzete pedig közbelépett, és rendőrt hívott. M. László dezután

A sértettnek a bántalmazás következtében bal arcfele bezúzódott, 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A Nagykanizsai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és testi sértés vétsége miatt emelt vádat a mérgeskedő nyugdíjas ellen.