hirdetés

Nyomoz a rendőrség a Fidesz európai parlamenti képviselőjének testvérének ügyében. Állítólag gyanús Deutsch Péter az atlétikai vb szervező cégének volt vezetőjeként az utolsó munkanapján még megkötött egy 260 milliós szerződést. Az ügyet a DK-s Vadai Ágnes firtatta a legfőbb ügyésznek, aki a képviselő beadványát feljelentésként értékelte.

Deutsch Péter tavaly szeptemberben távozott az idei atlétikai világbajnokságot szervező cég éléről, de előtte még aláírt egy szerződést a versenybírók képzéséről, amelyre a jelentkezés másfél évvel korábban zárult le.

A szerződésre nem írtak ki közbeszerzést, ami a szövetség szerint rendben van, az általunk megkérdezett szakértő viszont úgy látja, emiatt megkérdőjelezhető az érvényessége. A megbízási díj más sportágak hasonló képzésével összehasonlítva kirívóan magas.

Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese írásbeli kérdést nyújtott be Polt Péter legfőbb ügyésznek a következő kérdéssel: „Sértett jogszabályt az atlétikai vb szervezőcégének volt vezetője, aki az utolsó munkanapján közbeszerzési eljárás nélkül kötött egy 260 milliós szerződést?”

Az írásbeli kérdést Polt feljelentésként értékelte, ezért a BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozást rendelt el különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt.

A legfőbb ügyész sok esetben rendel el nyomozást az ellenzéki képviselők kérdései miatt, azonban ezen ügyeknek csak elenyésző százaléka zárul vádemeléssel. Kíváncsian várjuk ez az ügy meddig jut el.