hirdetés

Állítólag nyomoz a magyar FBI az OTP pár alkalmazottja ellen. Hivatalosan egyelőre keveset tudni az OTP dél-dunántúli régiójának gazdálkodásával kapcsolatban indított nyomozásról de már volt akit elküldtek a banktól. A pénzintézettől szűkszavúan válaszoltak, a rendőrségtől pedig egyelőre egyáltalán nem.

otpA Nemzeti Nyomozó Iroda elrendelte a nyomozást ismeretlen tettes ellen az OTP Bank dél-dunántúli régiójának gazdálkodásával kapcsolatban, különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt – értesült a Szabad Pécs.

A lap információi szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz az ügyben, már tanúkat is meghallgattak, de gyanúsított egyelőre nincs.

Az ORFK sajtóosztályától egyelőre nem kapott választ a lap az üggyel kapcsolatban feltett kérdésekre.

Az OTP Bank Nyrt. viszont válaszolt, de csak annyit, hogy „bankunk belső vizsgálatai olyan szabálytalanságokat tártak fel, amelyek indokolttá tették a feljelentést. Részleteket azonban a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közöltek.

A Szabad Pécs úgy tudja, hogy több százmillió forintos, több évet átölelő hűtlen kezelési ügyről lehet szó, sőt még az sem kizárt, hogy az elkövetési érték meghaladhatja végül az egymilliárd forintot is. A nyomozásnak köze lehet ahhoz, a régióban több embert is érintő felmentés-sorozathoz, amely miatt azonnali hatállyal távoznia kellett az OTP NYRt. volt dél-dunántúli ügyvezető igazgatójának tavasszal.