hirdetés

Neves személyek így ifj. Lasz György, az In-Kal Security volt tulajdonosa és vezetője, valamint a frissen kinevezett Alkotmánybíró Czine Ágnes fia is és a Fideszes Répássy Róbert államtitkár kabinetfőnöke is érintett lehet a nyelvvizsga botrányban. Mint ismeretes egy szakszerűen és profin működő bűnbanda jó pénzért intézte a nyelvvizsgákat, amelyben az érintettek száma ezer fő.

alkotmanybirosag

Az In-Kal Security volt vezetője és tulajdonosa is érintett lehet a nyelvvizsgabotránynak. Ezek szerint ifj. Lasz György komoly összeget fizethetett azért, hogy német nyelvvizsgához jusson.

A laphoz eljuttatott listán szerepel az RTL egykori Barátok Köztös Hoffer Misije is aki jelenleg Kiskutas polgármestere Halász Gábor. Róla nemrég kiderűlt, hogy aközé a 40 vádlott közé került,akiket azzal vádolnak, hogy ő is 300 ezer forint körüli összeget fizethetett a nyelvvizsgájáért. Halász Gábor ügyvédjén keresztül azt üzente, hogy nem követett el bűncselekményt, vádiratot pedig eddig nem kapott.

A listán és a gyanúsítottak elmondása és egyéb információk szerint a frissen kinevezett alkotmánybíró Czine Ágnes fia is érintett az ügyben, akárcsak a Fideszes Répássy Róbert államtitkár kabinetfőnöke.

A bűnszevervezet 2010 óta közel ezer nyelvvizsga-bizonyítványt intézett olyanoknak, akik elég pénzt fizettek. Az ügyfelek közül rendőri vezetők, országgyűlési képviselők is gyanúba kerültek. Egy ismert női műsorvezető szülei is vádlottak az ügyben.