hirdetés

Tiszta középkor. Egy nyírbogáti férfi a feleségét miután összevesztek simán kikötözte egy lánccal és egy lakattal a lovaskocsijához, majd agyba főbe verte az asszonyt egy ostorral.A férfi mint aki jól végezte dolgát magára hagyta a helyben hagyott párját. A nő túlélte férje különös nevelési módszerét annak ellenére, hogy a nyakánál volt kiláncolva a kocsihoz.  

lovaskocsi-

Előzetes letartóztatásba helyezte a Nyíregyházi Törvényszék azt a nyírbogáti férfit, aki lovas kocsihoz láncolta és bántalmazta élettársát – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes vezetője.  Az eset még augusztus elején történt, a pár a lakásukban iszogatott, majd vitatkozni kezdett. A dühbe guruló férfi a hajánál fogva az udvaron álló lovas kocsihoz vonszolta a nőt, és a nyakára tekert lánccal odalakatolta.

A rövid láncon mozogni is alig tudó nőt pedig ostorral többször megütötte, majd egy vödör vízzel leöntötte az asszonyt. Aztán magára hagyta.

A helyszínre érkező rendőrök felszólítására a férfi levette a lakatot és a láncot élettársáról. A férfit a járőrök őrizetbe vették, és személyi szabadság megsértésének büntette, valamint könnyű testi sértés miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Hogy a rendőröknek ki telefonált azt nem tudni de feltehetőleg valamelyik szomszéd segített a láncra vert asszonyon.