hirdetés

Picit fura, hogy az ügyészség még mindig azon törpöl, vajon történt-e bűncselekmény a Szabadság téren található, szovjet emlékműnél, vagy sem, amit kalapáccsal kezdett bontani Novák Előd, az országgyűlés jobbikos képviselője és pár társa. Fura, mert a rendőröknek kellett közbelépni és a kalapácsos emlékműbontókat elvezetni. Azaz a tettenérés is megvolt, úgy tűnik. Sőt maguk az érintettek is beismerték a sajtóban, hogy mit tettek. A Központi Nyomozó Főügyészség ennek ellenére újabb 15 nappal meghosszabbította Novák Előd jobbikos országgyűlési képviselő ügyének vizsgálatát, így legkésőbb november 27-én derül ki, hogy kezdeményeznek-e ellene eljárást a szovjet emlékmű megrongálása miatt.

novák előd

Fura a 15 napos határidő meghosszabbítása Novák kalapácsos ügyében. Ugyanis feljelentéskiegészítést akkor szoktak általában elrendelni, amikor nem tisztázott igazán, hogy mi történt, és nem is tudni, hogy az bűncselekmény-e. Mindez pedig picit veszélyes lehet a jövőben, hisz lehet, hogy felbátorodnak a szobrok kalapácsos vagy egyéb más módon történő megrongálásán gondolkodó személyek.

Az Esti Újság úgy tudja, Novák ellen megszüntethetik az eljárást. Amely majd sok vihart kavarhat, de az biztos, hogy Novák Előd így nem fog tudni majd lemondani a mandátumáról, és így egyben a Jobbik újkori férfiúi Jeanne D’Arcja sem lehet. Egyben megfosztja Novákot az ügyészség attól, hogy a következő hónapokban túl sokat szerepelhessen a sajtóban és bárhol a szobor ügye miatt.

Mint ismeretes, Novák Előd két társával október 25-én próbálta meg leszedni a szovjet emlékművön lévő címert, azonban a rendőrök ezt megakadályozták. A jobbikos képviselő tettét azzal magyarázta, hogy már minden lehetséges fórumon kérte a szovjet címer eltávolítását, ez azonban nem járt sikerrel. Mint mondta, tudja, hogy az eset nem segít majd a Jobbiknak, de „segít majd abban a küzdelemben, amelyet a címer eltávolítása érdekében folytat”.

Az ügyet a fideszes Tényi István bejelentése után kezdte el vizsgálni a Központi Nyomozó Főügyészség garázdaság vétség gyanúja miatt, ismeretlen elkövető ellen.

Az ügyészség feljelentéskiegészítést tett az ügyben, és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt vizsgálódnak. Szakértők bevonásával azt kutatják, hogy mekkora kár keletkezett az emlékműben, valamint hogy sérültek-e kulturális javak. Legkésőbb november 27-ig kell dönteniük.  Nos, az ügyészség ezen eljárása teljesen tökéletes, hogy még mielőtt bárkit is meggyanúsítanának, szakértőket rendelnek ki, a baj ezzel csak az, hogy más ügyekben nem mindig járnak így el. Úgy tűnik, ha az illető személy nem politikus, akkor sok jóra ne számítson.