hirdetés

Zárt ülésen hallgatta meg kedd délelőtt az Európai Parlament jogi bizottsága Polt Péter legfőbb ügyészt Kovács Béla jobbikos EP-képviselő mentelmi ügyében. A Jobbikos Uniós képviselő kémkedési ügye így messze nincs még lezárva, sőt még a mentelmi jogának a felfüggesztésre is minimum októberig kell majd várni.

polt péter

Mondhatni semmi új és semmi fontos nem történt a kémügybe kevert Uniós jobbikos képviselő Kovács Béla ügyében. A politikus mentelmi jogát ugyanis még mindig függesztették fel. Így Magyarországon továbbra sem tudják sem meggyanúsítani, sem kihallgatnia a jobbikos képviselőt az állítólagos kémkedési ügyében. Amelynek a fő lényege a magyar ügyészség szerint, hogy az oroszoknak kémkedett és nagyon fontos infókat adott át az Unióról is a gyanúba kevert politikus.

Az Unió ezúttal Polt Péter legfőbb ügyészt hallgatta meg Kovács ügyében. A meghallgatáson sok sok olyan dolgot nem mondhatott el az ügyészek vezére, amelyek fontosak, perdöntőek lehetnek az ügyben, de sajnos ezek államtitok. Ráadásul senki sem oldotta fel ezeket a titkosítás alól.  Polt  főügyész az eszmecserét követően magyar újságíróknak elmondta, hogy úgy véli, sikerült választ adnia a felmerült kérdésekre, vázolta az ügy bonyolultságát adó körülményeket, és igyekezett minden kérdésre megfelelő választ adni, aminek az szabott korlátokat, hogy az ügy olyan titkos információkat tartalmaz, amelyeket zárt ülésen sem lehet feltárni.

Így persze igencsak kérdése, hogy mennyire lesz sikeres Kovács képviselő mentelmi jogának felfüggesztése ? Hogy lehet úgy dönteni valamiben, hogy a konkrétumokat nem ismerhetik meg a döntéshozók ? S vajon annyi külföldi jogsegély elutasítása után, amelyeket épp Polt főügyész utasított el, mint például a Grippen gépek korrupciós ügye, vagy a MOL vezérének a gyanúsítotti kihallgatásának az elutasítása, mire számíthatunk Brüsszelben a jobbikos kémügyben?