hirdetés

Mosolyogva és jókedvűen érkezett a bírósági tárgyalására R.Szilveszter, mintha nem is egy súlyos bűnügy vádlottja lenne. Mintha nem a rémtetteivel kellene szembesülnie. Fura, hogy jókedve van ennek a férfinak, miközben brutálisan meggyilkolta a soroksári édesanyát Gyurik Kirsztinát 2013-ban. Nos úgy tűnik a gyilkosnak nincs esélye, hogy megússza az életfogytig tartó büntetését. 

 

A hatóságok öt évig nem találták a soroksári futó gyilkosának elkövetőjét. 2013-ban ment el futni gyanútlanul Gyurik Kirsztina de sosem tért már haza. Az ügy döcögve is hibák sokaságával indult és bizony a meggyilkolt nő férjének is magyarázkodnia kellett miközben gyermeke anyját, szerelmét gyászolta.

Áttörés két évvel ezelőtt történt, amikor az összes börtönbe vonult rab személyes tárgyait át nem kezdték nézni. A gyilkos lebukott, mert megtalálták nála a megölt nő telefonját. A laboratóriumi vizsgálatok pedig egyezést mutattak az évek óta börtönben lévő R. Szilveszter DNS-mintája és a helyszínen talált anyagmaradványok között.

A férfi eleinte azzal védekezett, hogy látta, amikor a futónőt egy másik férfi bántalmazza. Azt állította, úgy került a helyszínre a DNS-e, hogy megpróbálta megvédeni a nőt, és közben megsérült. Ezt azonban cáfolta a genetikai szakértői vélemény. Az áldozat combján és különböző testrészein ugyanis kizárólag R. Szilveszter genetikai profilja volt kimutatható.

Az ügyész életfogytig tartó fegyházat kért tavaly ősszel R. Szilveszterre aljas indokból elkövetett emberölés, szexuális erőszak és kifosztás miatt azzal a kitétellel, hogy feltételes szabadlábra bocsátásának időpontja legkorábban 30 év múlva lehet.

Ehhez azonban az egyedülálló férfinak már az előkészítő ülésen beismerő vallomást kellett volna tennie. Az asztalos szakmát tanuló R. Szilveszter azonban nem kötött alkut az ügyészséggel. És bár korábban a férfi ügyvédje azt mondta, hogy R. Szilveszter a későbbiekben valószínűleg beszélni fog arról, hogyan került hozzá az áldozat telefonja, most mégis meggondolta magát. Ahogy a korábbi tárgyalásokon úgy ezúttal is megtagadta a vallomást.

Az áldozat édesanyja, Gyurik Sándorné a mai tárgyaláson megismételte, amit korábban elmondott, hogy R. Szilveszter nemcsak a lányát, de őt és családját is megölte azon a szörnyű napon.

Az áldozat férje, Kardos Lajos nem volt személyesen jelen a tárgyaláson, érthető módon. A mai napig gyászoló férj szerint a gyilkossággal vádolt R.Szilveszternek élete végéig börtönbe kellene maradnia.

Persze így mélázva ezen fotókat, amely a bilincsbe vert gyilkos érkezését rögzíti, nos lehet, hogy  a gyilkos nem is nevet, hanem tán vicsorít.

( Turcsányi )