hirdetés

A börtönépítésekkel párhuzamosan 2500 új munkatársat vesznek föl a büntetés-végrehajtáshoz 2018-ig – közölte a büntetés-végrehajtás országos parancsnoksága. Az Esti Újság úgy tudja, hogy a bv-őröknek jelentkezők többsége, pontosan 54%-a diplomás.

börtön amerikaiKapós lett a bv a munkakeresők közt. A BVOP tájékoztatása szerint már mintegy kétezer önéletrajz érkezett a szervezethez azóta, hogy jelezték: 9 új börtön épül 2018-ig. A BVOP közlése szerint jelenleg mintegy kilencezer ember dolgozik a büntetés-végrehajtási szervezetnél, akik a fogvatartottak őrzéséért, szállításáért, munkáltatásáért, élelmezéséért, egészségi állapotáért felelnek. Munkatársaik 29 börtönben, mintegy 18 ezer embert tartanak fogva. Tizenkét 100 százalékban állami tulajdonú gazdasági társaság gondoskodik az elítéltek munkáltatásáról.
A kormány által meghirdetett férőhely-bővítési programban 2018-ig 9 új börtön épül, ezzel és a saját beruházásokkal összesen 6000 férőhellyel bővül a börtönök kapacitása, várhatóan 100 százalék alá csökkentve az átlagtelítettséget. A kormány kiemelt beruházássá minősítette a börtönök építését, így a közeljövőben kiírják a tervezési és kivitelezési közbeszerzési eljárást.
Az Esti Újság a BVOP illetékeseit megkérdezte, hogy a jelentkezők milyen iskolai végzettségűek.

A jelentkezők 56%-a diplomával, 44%-a érettségivel rendelkezik. A felvételi eljárás egészségügyi, orvosi, pszichológiai alkalmassági és kifogástalan életvitel-ellenőrzésből és még rengeteg apró fontos elemből áll – írta a BVOP kommunikációs főosztálya az Esti Újságnak.