hirdetés

Ha fizetsz van jogod, ha nem, akkor nincs. Éppen ezért népszavazást indít a Szexmunkások Érdekvédelmi Szervezete és több civil csoport azért, hogy a családon belüli erőszakról szóló törvényt modósítása a kormány. Földi Ágnes a szexmunkások vezetője szerint a jelenlegi formájában nonszensz, hogy egy áldozat majd tizezer forintot fizessen egy látleletért. Ha ezt nem teszi, úgy meg van fosztav a jogi lehetőségeitől.

kutasi rendőrség

A jelenlegi családon belüli erőszakról szóló törvény nem teljes, hibás, sőt kimondottan hátrányos az áldozatokra nézve. Ezt állítja legalábbis a Szexmunások Érdekvédelmi Képviseletének vezetője Földi Ágnes. A fő szónok szerint ninszensz, hogy jelenleg egy áldozatnak fizetni kell azért az orvosnál, hogy látletet kaphasson, azaz bizonyítani tudja, hogy bántalmazták. Így az áldozatokat nemcsak a szerencsétlen sorsuk, helyzetük húzza de még az is, hogy fizetniük kell a hivatalos orvosi papirért.

Hát szegény embert még az ág is húzza itt ebben az esetben mondhatjuk. Örömünkre más érdekvédelmi és civil szervezetek is csatlakoztak a kezdeményezésünkhöz, azaz, hogy népszavazás formájában aláírást gyűjtsünk és kérjük a tisztelt alkotmánybíróságot arra, hogy állapítsa meg jó-e a jelenlegi törvény vagy sem. Én úgy gondolom egy bajban lévő személy, akit bántanak, aki menekül és elesett attól pénzt kérni nem korrekt. Már pedig a törvény értelmében most fizetni kell a látleletért nem is keveset majd tizezer forintot. Mi azt szeretnénk, hogy ne kelljen fizetni ezen esetekben. -közölte Földi Ágnes.