hirdetés

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke szerint célegyenesben a Teréz körúti robbantás ügyében zajló nyomozás, a rendőrök egész biztosan a robbantót fogták el. A gyanúsított zalai fiú ügyvédje, dr. Brunner szerint az ártatlanság vélelme a bíróság jogerős döntéséig mindenkit megillet, így ügyfelét is. Az Esti Újság úgy tudja, hogy a gyanúsított zalai fiatal előzetes letartóztatását a napokban meghosszabbítja a bíróság 60 nappal.

zalai-robbanto-p-laszloKicsit több mint érdekes és meglepő nyilatkozatot tett a Parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának alelnöke, Németh Szilárd. A politikus szerint ugyanis biztos, hogy a Teréz körúti robbantót fogta el a rendőrség.

Teljesen biztos, hogy a rendőrök a Teréz körúti robbantót fogták el, az ügy teljes felgöngyölítése és megoldása célegyenesben van  mondta a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésének szünetében a testület fideszes alelnöke, Németh Szilárd újságíróknak.

Németh Szilárd az ügyészségi tájékoztatásra hivatkozva közölte: az elkövető a rendőrség mint intézmény ellen hajtott végre tervezett és előkészített támadást. A gyanúsított nem működik együtt a hatóságokkal – tette hozzá Németh.

Az Esti Újság megkereste a zalai fiú ügyvédjét is, hogy mit szól ezen nyilatkozathoz és kerültek-e elő újabb bizonyítékok vagy sem?

Azt gondolom, hogy a tisztelt bíróság joga majd eldönti, hogy ki az, akit el lehet ítélni a Teréz körúti robbantás ügyében és kit nem. Természetesen azt sem győzöm hangsúlyozni, hogy a jogerős bírósági ítéletig mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, így ügyfelemet is – közölte dr. Brunner Tamás ügyvéd.

Megjegyezni szeretnénk, hogyha a politika beleszól vagy túl nagy nyomást helyez a rendőrségre, akkor bizony ne lepődjünk meg azon, hogy a nyolc emberéletet követelő  móri mészárlás kapcsán ártatlanul ítélt el a bíróság két férfit, Kaiser Edét és társát. Ez volt a hírhedt és fatális móri fiaskó, amelynek a mai napig semmilyen következménye nem lett, hisz a felelős rendőri vezetőket, ügyészeket senki nem vonta felelősségre az eset miatt. Reméljük, a körúti robbantásnál nem lesznek ilyen hibák.