hirdetés

Közös fotót talált Rogán Antalról és Portik Tamásról az Együtt alelnöke. A polgármesterből lett miniszterrel épp perben álló Juhász Péter hogy honnan szerezte a fotót, nem tudni. Mint ahogy azt sem, hogy hol készülhetett. De egyelőre az sem egyértelmű, hogy ott, ahol ez a fotó készült, vajon a súlyos maffiagyilkosságok miatt elítélt Portik Tamást bemutatták-e a polgármesternek vagy sem. De emlékezzünk csak vissza, nem is oly rég hasonló fotók kerültek elő Orbán Viktor miniszterelnökről és M. Róbertről, akit csak a rendőrség a fekete sereg vezérének tartott. 

portik rogán

Juhász Péter a héten tette közzé a Fcaebook-oldalán azt a fotót, amelyen szerepel az éppen a maffiagyilkosságok miatt börtönbüntetését töltő vállalkozó Portik Tamás és az Orbán-kormány jelenlegi minisztere is. Juhász szerint a fotón Rogán Antal van és Portik.

A miniszterelnöki kabinetiroda egy korábbi közleményben már közölte, hogy Rogán Antal soha sehol nem találkozott Portik Tamással, se házibulin, se máshol. Merthogy a Rogán kontra Juhász perben a tanúként megidézett Portik azt állította, hogy találkozott a miniszterrel.

A közleményt azt követően adták ki, hogy Portik a Fővárosi Bíróságon, a Rogán Antal és Juhász Péter között folyó személyiségi jogi perben azt vallotta, tízmillió forintnyi eurót adott át Habony Árpád nagynénje, Pápa Marianne nevében Rogán Antalnak.

Portik a tárgyaláson többek között arról beszélt, hogy a kétezres évek közepén-végén ismerte meg Rogánt, nagyvilági életet élt ekkor. Pápa Marianne-t, Habony Árpád nagynénjét állítása szerint 2008–2009-ben egy bírósági tárgyaláson ismerte meg. Ő 5-6 éve „Árpival”, vagyis Habony Árpáddal felvezettek neki egy üzleti tervet az olcsó belvárosi ingatlanokról.

„A Tóni intézi a piaci árnál jóval alacsonyabban a belvárosi ingatlanokat” – mondta a tárgyaláson Portik.

Rogán a bírósági vallomás után hamis tanúzásért feljelentette Portikot.

Juhász Péter a Facebookon azt írta a kép mellé, hogy nemcsak a kép, hanem több szemtanú is cáfolja Rogánt, és állítja, hogy valóban ismerték egymást.

– Ez egy általános és jellegtelen kép, amelyről nem lehet megállapítani, hogy hol és mikor készült. Semmilyen adatot nem juttattak el hozzánk, ami a kép valódiságát bizonyítaná. Rogán évente több mint száz nyilvános eseményen vesz részt, ezeken a rendezvényeken pedig bárki megjelenhet.Portik Tamásnak is lehetett lehetősége, hogy egy nyilvános eseményen Rogán közelébe kerüljön, anélkül hogy felfedte volna a személyazonosságát – mondta a miniszter jogi képviselője, dr. Kovátsits László ügyvéd az Indexnek.

Már más fideszes politikust is lefotóztak nem igazán jó fiúkkal, mondhatni az éjszakai élet jeles képviselőivel. Így történhetett meg, hogy M. Róbertet, akit a rendőrség csak a fekete sereg vezérének tartott, is lencsevégre kapták Orbán Viktor miniszterelnökkel, épp Kovács István világbajnok öklöző éttermében. M. Robi is kapott vagy 15 év büntetést, és most is a börtönben van erőszakos bűntények miatt. A fotó nagy vihart kavart akkor is, de semmi következménye nem lett.

(Fotó: Juhász Péter/Facebook)