hirdetés

Az elmúlt napokban több NB I-es és NB II-es focicsapatnál is regisztráltak pozitív koronavírus eseteket, a legújabb esetet a Diósgyőr jelentette. Az Esti Újság úgy tudja a Vasas Kubala Akadémia egyik munkatársánál is pozitív lett a koronavírus teszt. Azt nem tudjuk a felnőtt csapatot ez érinti-e.

 

A DVTK egyik munkavállalója koronavírus fertőzésre utaló enyhe jeleket tapasztalt magán, ezután önkéntes karanténba vonult és elvégeztette a PCR tesztet, amely pozitív eredményt adott.

Az érintett munkavállaló a betegsége észlelése és az önkéntes karantén előtt mindössze fél napot töltött bent az irodában a héten. Az edzőközpontban nem járt, az első csapat tagjaival és a DVTK szakmai stábjával nem találkozott– számolt be a klub honlapja.

Az Esti Újság úgy tudja a Vasas Kubala Akadémia egyik alkalmazottja is koronavírusos. Az utánpótlás korosztályok nem mindegyike érintett és úgy tudjuk a felnőtt NB II-es csapat tagjai sem találkoztak a beteg alkalmazottal, de.

A játékosokat mind berendelték és információink szerint mindenkinél elvégzik a koronavírus tesztet biztos, ami biztos. Az Esti Újság úgy tudja a koronavírusos munkatárs legfőképp egy csapattal érintkezett az elmúlt 15 napban.

Az utánpótlás csapatok bajnoki szezonja a hétvégén kezdődött, az összes Vasas csapat az NB I kiemelt csoportjában játszik és nagy kérdés, hogy a hétvégén folyhat-e tovább a bajnokság vagy 15 napos önkéntes karanténba kell, hogy vonuljon mindenki.

A Vasas a honlapján egyenlőre nem kommunikálta a hírt, ami érthető, hisz feltehetőleg folyik a kontaktkutatás és a játékosok tesztjének előkészítése is, ami több száz gyereket is érinthet és ennek a megszervezése nem egy egyszerű dolog.

Bízunk benne pár napon belül kiderül sikerült izolálni a kór terjedését és az alkalmazotton kívül más nem lett koronavírusos.

( Turcsányi )