hirdetés

Állítólag műszaki hiba vezethetett az M5-ös autópályán történt balesethez, amelyben hét ártatlan ember vesztette életét. Mint ismeretes egy szerb kamion tért át a szemközti sávba, a korlátot simán áttörve. Az autópálya korlátainak minőségét azonban nem ellenőrzi a rendőrség úgy tudjuk, mindez elgondolkodtató, hisz ha ennyire nem érnek semmit ezen korlátok, akkor felesleges költeni rájuk. .

A baleset fél három körül történt a sztráda 146-os kilométerénél. Egy Budapest felé tartó kamion átszakította a szalagkorlátot és a szembejövő sávokban összeütközött két személyautóval. A két autó kigyulladt, a benne utazó hét ember a helyszínen meghalt, a kamion sofőrje nem sérült meg.

A rendőrség hétfőn közölte:az egyik személyautóban egy négytagú román állampolgárságú család utazott, a másik jármű utasainak azonosítása még tart. A rendelkezésre álló adatok szerint a baleset feltehetőleg műszaki hiba miatt következhetett be.

Az Esti Újség úgy tudja, hogy a rendőrség nem vizsgálja, hogy az M5-ös autópálya korlátjai mennyire szabályosak és felelnek meg az előírásoknak. Mindez pedig azért érdekes, mert, még a veronai buszbalesetnél is vizsgálták az olasz hatóságok, hogy mennyire feleltek meg az autópálya korlátja az előírásoknak, mint kiderül semennyire.