hirdetés

Elkészűlt az igazságügyi szakértői vélemény az orosházi csecsemőhalál ügyében. Úgy tűnik a kórház és az orvosok komoly bajba kerülhetnek ezen dokumentum szerint. Az édesanya úgy tudta, hogy két nappal ezelött egészséges kisfiút szült. A család feljelentette a kórházat és kártérítést követelnek az orosházi kórháztól.

incubator-csecsemoKétnaposan meghalt egy kisfiú az orosházi kórházban, mert nem vitték azonnal intenzív osztályra, és nem kezelték megfelelően veleszületett betegségeit. Ezt az igazságügyi orvos-szakértő állapította meg, miután a békés megyei rendőrség nyomozást indított az ügyben.

A battonyai édesanya – aki a második gyerekét szülte 18 hónappal ezelőtt – úgy tudta, hogy egészségesen szülte meg a gyermekét, a szülés után ugyanis felsírt a csöppség. Azt sem mondták el neki, hogy császármetszés közben megsérült a kisbaba feje.

Az anya csak másnap láthatta a kisfiút, akinek akkor ragtapasz volt a fején. A következő nap azonban tragikus hírt közölt vele az osztályos orvos, légmelle lett a kisbabának, el akarták vinni a szegedi intenzív osztályra, de a mentőben meghalt. A fiatal anyuka azonban többet akart megtudni, de mint mondta, nem álltak vele szóba a kórházban. 

A család ügyvédhez fordult és feljelentette a kórházat. Nemrég készült el az igazságügyi orvosszakértői vélemény, ebben az szerepel, hogy a kisfiúnak veleszületett tüdő-, és szívbetegsége, valamint keringési problémái voltak. A szakértő azt is megállapította, hogy a szüléskor belevágtak a baba fejébe. Mindezeket azonban az orosházi orvosok nem kezelték időben megfelelően.