hirdetés

Úgy tűnik nem véletlenül égett el Gyömrő egyik elegáns és közkedvelt étterme , szórakozóhelye a Negresco. A 300 négyzetméteres épület mondhatni porig égett. Meg nem erősített információk szerint a gyújtogatás és a szándékosság sem zárható ki.  Azt senki sem tudja, hogy az étterem üzemeltetőinek lett volna haragosa, úgy tudni nem voltak ellenségeik.

 Gyömrõ, 2015. december 3. Tûzoltók dolgoznak Gyömrõn, a Tó utcában, ahol kigyulladt egy étterem 2015. december 3-án. Az ötszáz négyzetméteres étterem teljes terjedelmében égett. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Porig égett a pest megyei Gyömrő település egyik legfelkapottabb és közkedvelt étterme a Negresco, amely a városi Tó part mellett található. Az étterem jól ment és szinte mindig zsúfolásig tele volt. Nem véletlenül, hisz szépen, igényesen volt megcsinálva a szórakozóhely. A 300 négyzetméteres étterem azonban most porrá lett.

Budapesti, monori és monori tűzoltók is részt vettek az oltásban. Végül sikerült megfékezniük a tüzet, de nagyon megnehezítette a munkájukat, hogy több helyen beszakadt a födém. A tűzben nem sérült meg senki, de tűzvizsgálatot indítanak – írja az MTI. A tűzoltás után még hosszú utómunkálatokat végeznek a tűzoltók.

Hogy mi okozta  a pusztító tűzet egyelőre nem tudni de a szakértők nem zárják ki a szándékos gyújtogatás lehetőségét sem.  Mindezt erősítheti, hogy a közelben lévő térfigyelő kamerák rögzítettek egy gyanúős személyt. Sőt az étterem riasztói állítólag többször működésbe léptek a tűz előtt. Hogy mindennek van-e köze a pusztító tűzvészhez egyelőre nem tudni.

Az Esti Újság riportere a városban nem hallott olyat, hogy az étterem bérlőinek lett volna ellensége. Így az kizártnak mondható, hogy valakik esetleg védelmi pénzt akartak szedni, vagy, hogy erővel akarták megszerezni a mulatót. Azt azonban senki sem volt hajlandó elárulni, hogy a hely valódi tulajdonosa ki is pontosan. ezirányú érdeklődésünkre mindenki csak elhallgatott, vagy épp hirtelen már nem ért rá.

Gyömrő eddig legfőképp arról volt híres, hogy Horthy Miklós felesége ide valósi volt és az egykori kormányzó Horthy Miklós is sok időt töltött anno ezen településen. Nemrég pedig a sokat támadott polgármestere miatt vált picit ismertté, hisz nem jogerősen adócsalás miatt ítélték el a városvezetőt, aztán az önkormányzati választások előtt különféle drog botrányba próbálták bele keverni. Most pedig itt a luxus étterem felgyújtási esete.

Természetesen a bíróság jogerős ítéletéig mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, így a sokat támadott városvezetőt is.

(Fotó: MTI )