hirdetés

A 340 szerdai bevetésből kétszázszor baleseteknél kellett intézkedniük a tűzoltóknak. Szerda este még több ezer háztartás volt áram nélkül Magyarországon.

tűzoltók hó mentésSzerda estig 340 alkalommal riasztották a tűzoltókat a rossz időjárás miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A legtöbbször – kétszázszor – közúti balesetek miatt kellett intézkedniük, de folyamatosan dolgoznak a letört faágak, útra dőlt villanyoszlopok, elakadt és árokba csúszott járművek miatt is.

A rossz idő és az ezzel összefüggő mentési munkálatok leginkább az ország középső és nyugati részét érintik: Bács-Kiskun és Pest megyében, illetve a fővárosban volt a legrosszabb a helyzet.

Több településen megsérült az áramhálózat, emiatt 3000-5000 fogyasztónál nincs áram az országban, ez körülbelül 20-22 települést érint – derült ki a szerda esti közlésből. Az áramkimaradások leginkább Bács-Kiskun, Csongrád, Heves, Komárom-Esztergom és Pest megyét érintik. A probléma elhárításán folyamatosan dolgoznak a szakemberek, így egyre csökken azon fogyasztók száma, akik áram nélkül vannak.

Az utakra dőlt fák, illetve a havas úttestek miatt tíz települést nehéz volt megközelíteni, az ott élőket a rendőrök és a tűzoltók járműveivel szállították.

Azoknak, akik nem jutottak haza, vagy nincs áram az otthonukban, így nem tudnak fűteni, melegedőhelyeket biztosítottak – közölte az OKF.