hirdetés

Nagy a baj a Teréz körúti robbantás ügyében, úgy tűnik. A tettesről ugyanis ennyi idő elteltével sincs még komoly és használható információ. A felrobbant csőbombán sem találtak, úgy tudni, kézzelfogható nyomokat a szakértők.

terez-krt-robbantoA körúti robbantóról, ahogy egyre jobban telnek-múlnak a napok, nem tudni sokkal többet. A környéken lefoglalt felvételek minősége silány, azaz szinte használhatatlan. Így hiába lett felvéve az elkövető több kamerával is, nem tudjuk, miként néz ki az arca.

A csőbombából nem sok maradt, így az nyomra aligha fog vezetni bárkit is. Amennyiben nem lesz újabb robbantás, az elkövető kiléte titok maradhat akár örökre is. A tízmilliós nyomravezetői díj sem hozott egyelőre eredményt s elképzelhető, hogy ezt az összeget emelni fogják.

Az ügy érdekessége, hogy a rendőrség kizárta a terrorakciót és hét más lehetőségről beszélt, most mégis inkább terrorcselekményről beszélnének már a főrendőrök, ami így igencsak értelmezhetetlen. Egyrészt senki sem vállalta magára az esetet, egy szélsőséges szervezet sem, másrészt követelésekkel sem lépett fel senki, és a közelgő kvótanépszavazás közelsége miatt is ez igen megkérdőjelezhető lenne.

Sokak szerint azzal, hogy a TEK is beszállt a nyomozásba, egyértelmű, hogy terrorakció történt.
A két sérült rendőr jobban van, vallomásaik alapján kizárható, hogy személyes indok állhat a támadás mögött.