hirdetés

Hiába fogták el az euro hamisító bűnbandát, a rendőrök a nyomdát azóta sem találják. A Blikk információi szerint bűnügyi együttműködést kezdeményeztek a nyomozást folytató osztrák rendőrök a magyar kollégáikkal, hogy megtalálják azt a pénznyomdát, ahol az euró bevezetése óta a legprofibb és legnagyobb mennyiségű bankjegyhamisítványokat nyomtatták. Mint ismeretes az euro hamisító bűnszervezet fejét E.Rolandot Bécsben kapcsolták le majd 300 ezer hamis bankjeggyel. Állítólag ez a személy volt Kis Grófó egyik támogatója, hisz a mulatós énekes még zenét is írt nekik és róluk.

kisgrófó pénzhamisító támogatói

A bűnszervezet tagjait és vezetőjét még két hónappal ezelőtt tartóztatták le az osztrákok Bécsben, ahol E. Roland 292 ezer hamis eurót , majd 100 millió forintnyi értékben próbált eladni egy vevőnek, fél áron. Az E. család tagjait már kihallgatták a magyar nyomozók, akiket megdöbbentett az a fényűzés, amit a bandavezér szakonyi otthonában tapasztaltak. Több százmilliós autóparkot tartottak fenn, Ferraritól kezdve a Bentleyn át a luxus-Mercedesekig mindenféle kocsik álltak a garázsukban. Házuk udvarán delfines szökőkútból csobog a víz, és aranyozott volt szinte minden szekrény, szék, de még a legapróbb használati tárgyak is.

Az ismert mulatós énekes Kis Grófo egyik slágeréből az is kiderül, ki ez a család, hiszen a legismertebb hazai mulatóssztár még dalt is írt hozzájuk. Születésnapi partijaikon s családi ünnepségeken egymás után tűzték a zenész mikrofonjába a 100 és 500 eurósokat. A nekik írt dalokban Kis Grófo elregéli, hogyan járták be a világot a szakonyi milliárdosok Dubajtól Las Vegasig. Osztrák hatósági forrásunk szerint júniusi letartóztatásuk óta cseppet sem működtek együtt a hatóságokkal.

A legtöbb esetben a külföldi bűnelkövetők igyekeznek saját országukba átkérni ügyüket, s a büntetésüket is ott akarják letölteni. E.-ék azonban kifejezetten kérték, hogy Ausztriában maradhassanak. Magyar ügyvédjük nincs is, egy osztrák sztárügyvédet kértek fel védelmükre .

Az osztrák rendőrök gyanúja szerint Magyarországon készültek a szinte tökéletes hamisítványok, főleg 500 és 100 eurósok.A több milliárd forintnyi hamis eurót gyártó gépsor még nincs meg.