hirdetés

Négy év börtönbüntetésre ítélte a bíróság a 17 éves borsodnádasdi K. Csenge gyilkossági ügyében, a 22 éves B. Rolandot. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett,  a fiatal férfi azonban elfogadta a bírói verdiktet, hisz nem szándékosan  ölt , és szabadulhatott is a börtönből.

Komoly fordulatot vett a borsodnádasdi leány-gyilkosság ügye. A vádlott fiatal fiút B. Rolandot a bíróság ugyan elítélte de a bűncselekmény minősítését nem látta bizonyítottnak. Így a  bíró indoklása szerint B. Roland csak gondatlanságból elkövetett emberölésben bűnös, azt ugyanis nem sikerült minden kétséget kizáróan megállapítani, hogy ő bántalmazta Csengét, mielőtt a vízaknába dobta.

A gyanúsított korábban azt állította, valóban találkozott a lánnyal a tragédia estéjén, ám Csenge egyszer csak közölte vele, mennie kell. Elváltak, később azonban B. Roland saját elmondása szerint egy erdős részen megtalálta az eszméletlenül fekvő lányt. Azt hitte, halott, és biztos volt benne, hogy őt gyanúsítják majd a megölésével. Ettől annyira megijedt, hogy Csengét a vízaknába dobta.

B. Rolandot az előzetesben töltött évek miatt el is engedték, kisétálhatott a bíróságról, csak a holmijáért megy vissza a börtönbe.

A megölt lány,  Csenge édesanyja amikor meghallotta a bírói verdiktet zokogott, majd összeesett.