hirdetés

Nem erőszakolták meg a rendőrnőt a rendőr kollegái.A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntette. Zsiga Katalin őrmester így komoly bajba került. 

 

Nem erőszakolták meg kollégái az ügyben eljáró ügyészség szerint azt a rendőrnőt, aki korábban ezen a címen tett feljelentést. A nő azt állította, hogy egy háromnapos határrendészeti szolgálata alatt két kollégája elkábította, megerőszakolta, és videofelvételt készített a történtekről. Az egyik elkövető még meg is fenyegette, hogy megöli, ha bárkinek is beszél a történtekről.

Zsiga Katalin története egy egész országot megrémített. Már már talán soka gyanakodtak is, hogy mik vannak. Azonban egy valami hiányzott a sztoriból még pedig az, hogy az őrmester miért nem hozta le a bűncselekményt igazoló videó vagy a fotók valamelyikét a nyilatkozata mellett ?  Persze persze sokan gondolhatták miért miért, mert az ügyészségnek akarja oda adni. Azonban most kiderült baj van az őrmester sztorijával nem is kicsi.

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség közleménye szerint a nyomozás során beszerzett bizonyítékok a feljelentő valamennyi állítását cáfolták, ráadásul a nő többször is változtatott a történetén, az állításait nem tudta alátámasztani és ellentmondásokba is keveredett.

A rendőrnő által megnevezett egyik elkövető az események idején több száz kilométerre tartózkodott azok helyszínétől.

Az állítólagos videófelvételnek nem találta nyomát az ügyészség, ahogyan a szolgálat alatt használt rendőrautó üléshuzatán és a rendőrnő ruháján sem találtak „anyagmaradványt”. Mindezeket figyelembe véve az ügyészség az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntette.

 

( Predrag )