hirdetés

Elismerte a Parlament alelnöke, hogy ő szervezte Göncz Árpád köztársasági elnök elleni, hírhedt és gusztustalan tüntetést. S a Jobbik üdvöskéje Sneider azt sem rejtette véka alá, hogy Göncz kifütyülésében is részt vett. Lemondani azonban nem akar a Jobbikos politikus. A baj az, hogy Sneider Tamás, az Országgyűlés jobbikos alelnöke ezt csak azután tette,hogy a Nemzet Biztonsági Hivatal ezen esetről készített jelentése nyilvánosságra került. Nos Sneider semmivel sem különb az átkos komcsi vezetőktől, akik simán hazudtak, tettek tönkre embereket, lapultak amíg az igazság rájuk nem borult.

Az 1992. október 23-i eseményekről a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) által készített jelentést, valamint a Füzessy Tibor nemzetbiztonságért felelős tárca nélküli miniszternek írt értékelő jelentést az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának honlapján hozták nyilvánosságra.

A titkosszolgálati jelentés kitér az egri szkinhedekre, akik készültek a Göncz-beszéd megzavarására. Vezetőjüket név szerint nem említi a dokumentum, de azt írják róla, hogy ő készítette elő a budapesti utat. “A leírtak ráillenek az Országgyűlés jelenlegi jobbikos alelnökére” – hangzott el a Hír Tv-ben, és megjegyezték, hogy Sneider Tamás akkoriban a Nemzeti Ifjak Egyesületének vezetője volt.

Sneider Tamás azt mondta: a Nemzeti Ifjak Egyesülete képviseletében utaztak vonattal Budapestre, illetve ekkor – október 23-án – alakult a Független Kisgazdapártnak az ifjúsági szervezete. “Tehát gyakorlatilag magamra ismerhetek, csak nyilvánvalóan ezt a szkinhed jelzőt nem tudom elfogadni” – mondta a képviselő.

A képviselő kijelentette: nem azért utaztak a fővárosba, hogy megzavarják az eseményeket. Mint mondta, azért jöttek, hogy megalakuljon a Kisgazdapárt ifjúsági szervezete. Utána mentek át a Kossuth térre, “ahol ez a fütyülés megtörtént, abban részt is vettünk, mert én személy szerint – nem szégyellem – Göncz Árpáddal nem tudtam egyetérteni” – mondta Sneider Tamás.
A Fidesz napilapja a Magyar Nemzet május 6-án írt arról, hogy Molnár Zsolt – aki 2006 óta a szocialista párt országgyűlési frakciójának tagja, jelenleg a nemzetbiztonsági bizottság elnöke – egykor együtt tüntetett szkinhedekkel. A portál egy a 168 Óra fotósa által készített, a hetilapban megjelent képet is közölt, amelyen a lap szerint Molnár Zsolt látható “a bőrfejűekre jellemzően fejére húzott kapucniban szkinhedekkel” Göncz Árpád köztársasági elnök 1992-es Kossuth téri kifütyülésén”. Akkor az mno.hu azt is megjegyezte: a szocialista párt “állítólagos szkinhed múltja” miatt támadta a jobbikos Sneider Tamásnak az Országgyűlés alelnöki posztjára jelölését.

Az egykori NBH most nyilvánosságra hozott jelentése szerint az 1992. október 23-i zavargásokon megjelent fővárosi és vidéki, elsősorban szkinhed fiatalok tevékenységét, két – a nyilvánosságra hozott jelentésben kitakart – szervezet koordinálta. Kiderült, hogy az állami ünnepségsorozatra készülve több olyan intézkedést hoztak, amelynek révén az események “időben” ismertté váltak: a rendőröknek október 23. előtt sikerült lefoglalniuk fasiszta röplapokat, gyakorló kézigránátokat és nagy mennyiségű robbanóanyagot is, amellyel a Szabadság téri szovjet emlékművet akarták felrobbantani.
Molnár Zsolt az MTI-nek hétfőn azt mondta: sajnálja, hogy 22 évet kellett várni a jelentés megismerésére. Ismét kijelentette: nem volt szkinhed, neve nem szerepel a jelentésben.