hirdetés

Nem engedték be a nemzetközi jogvédő szervezetet a Human Rights Watch megfigyelőit a röszkei menekülttáborba hiába kérvényezték.  A megfigyelők értetlenül állnak a történtek elött és feltették a kérdést, ha minden rendben van, akkor miért nem engedték be őket ? Mint ismeretes ezen szervezet többször felhívta az Unió képviselőit, hogy Magyarországon nem tartják tiszteletben az alapvető emberi jogokat.

röszke

Lydia Gall, a Human Rights Watch  nemzetközi jogvédő szervezet munkatársa hiába kérvényezte, hogy a röszkei menekülteket befogadó ideiglenes táborba bemehessenek, ezen kérésüket elutasították az illetékesek, azaz a Belügyminisztérium illetve az ORFK.

A HRW még múlt héten küldött levelet a rendőrségnek, hogy szeretnének bemenni a röszkei zárt táborba, hogy megnézzék, hogy milyen körülmények között tartják ott az embereket.

A Keletiben várakozó emberektől és a menekültektől máshol is borzalmas történeteket hallottunk az állapotokról és saját szemünkkel akartuk megnézni, hogy pontosan mi a helyezt. Az ügy érdekessége, hogy ennek a tábronak méág neve sincsen hivatalosan, annyire ideiglenes,. mondta Lydia Gall.

A HRW állítólag napokig nem ért el senkit, amikor pedig a határnál jártak, akkor odamentek személyesen a röszkei táborhoz,de nem engedték be őket. Ma érkezett meg a hivatalos elutasító levél, azt írták nekik, hogy akadályoznák a rendőrök munkáját, ezért nem mehetnek be a tábor területére.