hirdetés

Olcsón megúszta az a két fiatalkorú lány és egy férfi, akiket emberkereskedelemmel és szexuális bűncselekménnyel vádoltak a fehérvári ügyészek. Az áldozat egy kiskorú lány volt. A bíróság azonban egyik vádlottat sem küldte dutyiba, ami több mint fura . Legalábbis nekünk.

 

Emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt előkészítő ülésen felfüggesztett börtön-, illetve fogházbüntetésre ítélt három embert, köztük két fiatalkorú lányt a Székesfehérvári Törvényszék.

A Fejér Megyei Főügyészség közleménye szerint a bíróság a váddal egyezően hozta meg döntését.

A két fiatalkorú terhelt és a kiskorú sértett együtt volt elhelyezve egy Fejér megyei lakásotthonban. A vádlottak még 2018-ben elhatározták, hogy a sértettet férfiaknak „szexuális cselekmény végzése érdekében anyagi ellenszolgáltatás fejében” átadják. Az egyik vádlott a sértettet többször bántalmazta, ezért ő eleget tett a kérésüknek.

A kamasz emberkereskedők az egyik közösségi oldalon álprofilt készítettek a gyerekkorú sértettről, ahova súlyosan szeméremsértő képeket is feltöltöttek róla. A sértett mivel már többször megverték a kamasz lány futtatói sosem mert ellenkezni.

Az egyik vádlott a közösségi oldalon ráírt férfi ismerősére, és időpontot egyeztetett a kiskorúval való találkozásra. A terheltek a kiskorút elkísérték a találkozóhelyre, ahol beszállt a férfi gépkocsijába.

A vádlott kocsijával egy erdős területre hajtott, és a gépjárműben szexuális cselekményt végzett a sértettel. A férfi kétezer forintot és néhány szál cigarettát adott a kiskorú lánynak fizetségként, amelyet ő a lakásotthonban átadott a vádlottaknak. A sértett a lakásotthonban jelezte a történteket, majd a gyermekvédelmi gyám feljelentést tett a rendőrségen– írja az ügyészség.

Az előkészítő ülésen a terheltek beismerő vallomást tettek és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról.

A Székesfehérvári Törvényszék az egyik fiatalkorú vádlottat 1 év 8 hónap – 4 évre felfüggesztett –, a másikat 1 év – 2 évre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte. A próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt állnak, és vagyonelkobzást is elrendeltek velük szemben. A felnőtt vádlott gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt 10 hónap, 1 évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

(cst)