hirdetés

Vajon mit mondhatott egykori főnökére ? Mennyire mártotta be a hazai maffia fejének kikiálltott Portikot volt bizalmasa, akivel még a nagyhatalmú Lázár János kancellária miniszter is bizniszelt ? Hisz csak házi őrizetbe helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság Portik Tamás bizalmasát,  aki ellen még 2013-ban adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot költségvetési csalás gyanúja miatt.

holman dávid

Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője arról számolt be, hogy az ügyész a gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta, a bíróság azonban úgy döntött: házi őrizetbe helyezi a férfit, és elrendelte a technikai nyomkövető eszköz (lábperec) alkalmazását.
Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön közölte, hogy a Generál Média 36 éves vezérét  a frankfurti repülőtéren fogták el a német hatóságok július 29-én. A férfi 2009-től a nevéhez köthető cégek vezetőjeként koordináló, irányító embereket bízott meg azzal, hogy a cégek valótlan tartalmú számlákat állítsanak ki. A kiállított számlák alapjául fiktív megbízási szerződések szolgáltak. A kiállított számlák összege elérte az 1,3 milliárd forintot.
Az ORFK tájékoztatása szerint a cégek a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak hamis adóbevallásokat nyújtottak be, hogy csökkentsék a befizetendő áfa összegét, ezzel körülbelül 270 millió forint kárt okoztak az államnak.