hirdetés

Minden maradt a régiben. Hiába várták a brutális roma-gyilkosságok vádlottjai az enyhítést, reményük szerte foszlott. Helybenhagyta ugyanis a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla a roma – gyilkosságok ügyében korábban első fokon kiszabott három tényleges életfogytiglant és a negyedrendű vádlott esetében a 13 éves fegyházbüntetését.

romagyilkosság2

A másodfokon eljáró bírói tanács elnöke az ítélethirdetés során kimondta, hogy az első három vádlott esetében “van helye a fellebbezésnek”, így e vonatkozásban a tábla döntése nem jogerős, az eljárás a Kúrián folytatódhat tovább. Egyelőre azonban minden marad a régiben. Így hiába reménykedtek titkon a tényleges életfogytig tartó büntetésre ítélt vádlottak, hogy majd egyszer szabadulhatnak, reményük szerte foszlott az ítélethírdetéskor.

Cigányság - Gyöngyöspata

A megállapított tényállás szerint Kiss Árpád és testvére, Kiss István, valamint Pető Zsolt 2008-2009-ben kilenc helyszínen hajtott végre fegyveres támadást romák otthonai ellen. Negyedik társuk, Csontos István a két utolsó támadásban vett részt sofőrként. A bűncselekmény-sorozat következtében hat ember, köztük egy gyermek meghalt, öten súlyosan megsérültek.

romagyilkosság

Az ítélőtábla szóbeli indoklása szerint a védők eljárási szabálysértésekre vonatkozó kifogásai nagyrészt alaptalanok, ezért nem szükséges az elsőfokú döntés hatályon kívül helyezése és új eljárás elrendelése.

( Fotó: mno.hu)