hirdetés

Nem kapnak enni azon menekültek, akik a határon lévő tranzitzónában kívánják megvárni a másodfokú kiutasító határozataikat. A helyzet több mint fura. Iványi Gábor lelkész megunta, hogy a belügyi hatóság nem segít és nyomást gyakorol az amúgy is szerencsétlen embereknek, így ételt visz nekik.

 

iványiA fura magyar belügyis vendégszeretet miatt előfordult, hogy egy afgán menekült családból csak a kiskorú gyerekeknek és egy szoptató feleségnek adtak enni, a férjet éhezésre kényszerítették. A gyerekeket és a szoptató nőt az étkezésekhez átkísérik a tranzitzóna egy másik részébe, hogy ne adhassanak az ételadagjukból a családtagjaiknak.

Tény, hogy a migránsokkal már-már nem emberi módon bánik az illetékes hatóság.

Ivány Gábor most ezért augusztus 20-án kenyeret, halat és almát visz annak a hozzávetőlegesen 50 menekültnek, akit a tranzitzónában éheztetnek a magyar hatóságok.

Ezzel kapcsolatban felhívást tettek közzé az egyház a honlapján, amelyben a MET a keresztény hívőkhöz és az egyház szimpatizánsaihoz fordul, kérve őket, hogy vegyenek részt az akcióban.

 

Egy menekültnek naponta öt szelet kenyeret, egy halkonzervet és egy almát szeretnének adni. Az élelmiszercsomag értéke 300 forint, az akció költségeit mindaddig vállalják, amíg nem kapnak megfelelő külső támogatást. Ha a magyar hatóságok a vizet is megvonják a tranzitzónában tengődő menekültektől, akkor ezt napi másfél liter vízzel egészítenék ki.