hirdetés

Különös gondolat egy nem sportolótól, gyalog érkezett ugyanis Pestről a Balatonhoz, majd úszni akart. Ruhástól akart Tihanyba átevickélni a Balaton déli partjáról egy részeg férfi hajnalban, de kimerült, és már csak lebegett a víz felszínén, amikor kimentették a Ruperttel a vízi mentősök.

rupert VMSZ-népszava

A vízi mentők nem sokkal hajnali 6 előtt kaptak riasztást arról, hogy a horgászok bejelentése szerint egy szemmel láthatóan részeg férfi bemegy a vízbe Szántódon, és elkezd úszni Tihany felé. A Rupert Sürgősségi Mentőhajót küldték ki Tihanyból a kimentésére. Nem sokkal később, nagyjából féltávon, meg is találták a férfit, aki már igencsak kimerült állapotban volt, és ekkor már csak a víz tetején lebegett.

A vízi mentősök nagy megdöbbenésére kiderült, hogy a 29 éves budapesti hajléktalan csütörtökön gyalog indult Budapestről a Balatonra, ahol ma reggelre jelentősebb mennyiségű alkohol elfogyasztása után döntött úgy, hogy átúszik Tihanyba. A Rupert Sürgősségi Mentőhajó a férfit átadta az Országos Mentőszolgálat munkatársainak, akik további ellátásra kórházba szállították.