hirdetés

A Házelnök kedvenc focicsapatának a Pápa FC tulajdonosa milliárdos aranyhamisítási ügybe keveredett. Igen a Lombard Pápa egykoron szebb napokat látott vezére hamis aranytömböket adott biztosítékként a Kézizálog Zrt. nevében több magyar milliárdosnak és pénzintézetnek is. AZ ügy érdekessége, hogy B.Péter a nagy brókerbotrány idején saját magát jelentette fel és ő nem került egyedül előzetes letartóztatásba. S ezen úgy tűnik a hamis aranyrudak esete sem változtat, hisz őrizetbe sem vették, ami több mint érdekes.  

bíró lombard

 

Amennyiben tényleg igaz, hogy hamis aranyrudakat adott fedezetbe B.Péter a Lombard Pápa egykori tulajdonosa, akkor az az évszázad aranyhamisítási ügye lesz, hisz egyes becslések szerint közel 30 milliárdnyi kölcsönt fedeztek a trombitarézből készült kamu aranyrudak.  AZ eset érdekessége, hogy B.Pétert a Lombard Kézizálog tulajdonosát még csak őrizetbe sem vették a nyomozók, igaz a kisebb fajsúlyú brókerbotrányoknál vagy más eseteknél bizony mindenki lakat mögé került. Ezért is érdekes a Pápa focicsapatának vezérének esete. Tény, hogy a Pápa labdarúgócsapatának nagy rajongója volt a Házelnök Kövér László is, ami érthető, hisz az ex –titokminiszter a pápai körzet jelöltje volt.

Hogy B.Péter miért maradt ki az előzetesből nem tudni  pontosan,  de tény kérdése, hogy mindig magas beosztású főrendőrökkel is szeretett mutatkozni.

Úgy tudni, hogy az egyik vidéki pénzintézet 600 millió forint kölcsönét sirathatja, egy ismert budapesti nagytőkés 300 milliót vesztett, egy másik ismert milliárdos pedig kétmilliárd forintnak mondhat búcsút, miután a visszafizetés biztosítékául adott aranyrudakról és tömbökről kiderült: egytől egyig hamisak, hisz trombitarézből készültek és még az aranyborítást is “lespórolták” róluk.

Azt nem tudni, hogy hogyan készültek ezek az aranytömbök, hogyan kerülhetett rájuk fémjel, hol tárolták azokat, ha netán igazi aranytömböket cseréltek hamisra és, hogy B.Péternek ezen kamu aranytömbökhöz mi köze ?

Az üggyel kapcsolatban a rendőrség csak annyit közölt, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást egy gyanúsított ellen. A folyamatban lévő nyomozás érdekeire való tekintettel további információkat nem áll módunkban adni- közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Azt azonban továbbra sem érteni, hogy az NNI miért nem indítványozott előzetes letartóztatást  ilyen volumenű bűnügyben? Hisz nem tudni kik voltak a bűncselekmény elkövetői, hányan voltak, az egyéb bizonyítékokat nem –e rejtik el ? Vagy a tanúkat nem-e befolyásolják majd az érintettek ?

Persze az is elképzelhető, hogy a Lombard FC Pápa focicsapatának a tulajdonosát, aki a Kézizálog Zrt tulajdonosa is volt csúnyán rászedték az aranyrudakkal és ő is abban a hitben volt, hogy ezek valódiak. Nos így a felelősségre vonás is egészen biztosan el marad. Ennek tükrében érthető lenne a kényszerintézkedés elmaradása.

Persze az NNI a 15 milliárdos MVM hűtlen kezelési ügyben sem élt a kényszerintézkedés lehetőségével. Akárcsak most sem.