hirdetés

Nem csitul a járvány sajnos. Az elmúlt 24 órában 107 honfitársunk halt bele a koronavírusba. Az Esti Újság több  temetkezési vállalkozóval is beszélt, akik nem titkoltak nem pihennek rengeteg a munkájuk, több mint amennyi ilyenkor általában lenni szokott.

 

Az elmúlt napon 4836 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 136 723 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte a koronavirus.gov.hu oldal. A fenti szám 19 140 koronavírus-teszt alapján jött ki.

Elhunyt ismét 107 beteg, így az elhunytak száma 2990 főre emelkedett, 31 126-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 102 607 fő.

Az aktív fertőzöttek 24%-a, az elhunytak 27 %-a, a gyógyultak 27%-a budapesti. 7029 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 531-en vannak lélegeztetőgépen, ami nagyon rossz hír, hisz a gépen lévő betegek 50%-a soha nem tér vissza a családjába.

Beszéltünk több temetkezési vállalkozóval is, hogy ők miképp látják a koronavírus okozta helyzetet. Az egyik borsodi vállalkozó kérte a nevét ne írjuk ki, hisz fél, hogy hátrány éri.

Novemberben, decemberben sok temetkezés szokott lenni de a járvány miatt jóval több van, nem titok alig bírjuk már. Ráadásul az alkalmazottak sok helyen felmondtak, félnek, hogy elkapják a koronavírust a halottaktól. Persze nálunk is szigorú intézkedések vannak és a halottak öltöztetését, és ehhez hasonlóakat nem nagyon csinálunk. Ráadásul egy temetés nem olcsó és sok család a járvány miatt bajban van, mert vagy nem tud dolgozni, vagy már nincs munkája, vagy épp nem annyi a fizetése mint korábban, mert csökkentették. A helyzet aggasztó.De ki kell menni pár temetőbe és megnézni mennyi új sírhely van-mondta a borsodi vállalkozó.

 

(csákány)