hirdetés

Nagy meglepetésre nem az FTC – Chelsea lesz az új Üllői úti stadion első avató mérkőzése. Váratlanul az a döntés született, hogy augusztus 4.-én a Ferencváros és az ősi rivális Újpest öregfiúk csapatainak összecsapásával rendezik meg a zöld-fehérek új otthonának, a Groupama Aréna főpróbáját.

FTC stadion

Az esemény nem igazán lesz nyilvános, mert kizárólag a mérkőzés napjáig bérletet váltott szurkolók valamint a stadion építkezésében résztvevő munkások és hozzátartozóik tekinthetik meg a találkozót, mégpedig ingyen.  Az FTC új stadionjába a várakozásoktól eltérően mindeddig csak ötezer szurkoló váltott bérletet. A régiben háromezer bérletes volt egyébként.
A váratlan FTC-UTE öregfiúk meccs 20.30 órakor kezdődik és a találkozón tesztelik éles körülmények közt a világítást, a hangosítást, a brazíliai világbajnokságon is használt gólvonal-technológiát, valamint a Tracab Online elnevezésű mérkőzéselemző szoftvert, amely minden egyes játékos pályán nyújtott teljesítményéről folyamatosan szolgáltat adatokat, továbbá ellenőrzik, hogy jól működnek-e a kamerák, a 220 képernyő vagy a két eredményjelző. Persze egy stadion átadás-átvételekor az ember azt hinné ezen berendezéseket már réges régen lepróbálták, no de hagyjuk, mert a magyarázat sántit.
Szintén kipróbálásra kerül a vénaszkenneres beléptető rendszer, amely használatának egyetlen célja, hogy kiszűrjék azokat, akik csak a rendbontás kedvéért járnak mérkőzésekre, de Szekeres Tamás, a stadiont üzemeltető Lagardére Unlimited Stadium Solutions Kft. ügyvezető igazgatója mindenkit megnyugtatott, a szurkolók azonosítására vagy akár bűnüldözési célra felhasználni lehetetlen a rendszert. Nos akkor felvetődik a kérdés, hogy minek kell ez a vénás cucc ? Ha azonosításr alkalmatlan ? Mert Szekeres úr épp ezt állítja.
A meccs egyben jótékony célt is szolgál, ugyanis az összecsapás dedikált labdáját a szervezők elárverezik, és a befolyt összeget a Tűzoltó utcai Gyermekklinika támogatására fordítják.
Természetesen a hivatalos, nagy csinnadrattával járó augusztus 10-én esedékes megnyitó időpontja nem változott, de a Chelsea sztárjai ezek szerint már nem „szűz” gyepre léphetnek.