hirdetés

Kósa Lajos szívesebben látná az LMP társelnökét a honvédségi bizottságon kívül. A Fidesz egykori erős embere így Demeter titkosszolgálati átvilágítását kéri. Költői kérdés, hogy vajon Kósa honatyát mikor világítják át a börtönben szenvedő csengeri ex-barátnője miatt.  

 

orbán-kósaKözleményben reagált az őt érintő hírekre Demeter Márta. Az LMP újdonsült társelnöke azt írta:

Természetesen nagy örömmel állok elébe az újabb, 5 év alatt immár harmadik, nemzetbiztonsági átvilágításomnak. Ha már Kósa Lajos, a Honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke amúgy is Kövér László házelnökhöz fordul, elvárom, hogy kezdeményezze Orbán Viktor miniszterelnök nemzetbiztonsági átvilágítását, melyet folyamatosan elkerült az elmúlt 28 évben. – írta Demeter.

Kérem a bizottsági elnököt arra is, hogy a Honvédelmi és rendészeti bizottság vegye napirendre a következő ülésen a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat beszámolóját arról, hogy mit keresett Zaid Naffa, a nemzetbiztonsági ellenőrzésen kétszer megbukott jordán tiszteletbeli konzul a Magyar Honvédség honvédtisztjeinek avatásán – fogalmazott Demeter a közleményben.

Mint ismertes az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága alelnökének nemzetbiztonsági felülvizsgálatát kezdeményezi a testület fideszes elnöke. Kósa Lajos vasárnapi debreceni sajtótájékoztatóján azt mondta, szerdán levélben kéri Kövér László házelnöktől a felülvizsgálat megindítását.

 

A csengeri örökösnő jóbarátja Kósa Lajos szerint neki a honvédelmi és rendészeti bizottság elnökeként biztosítania kell a testület törvényes működését, ezért kötelessége ezt a lépést megtenni, miután Demeter Márta minősített katonai információkat hozott nyilvánosságra.