hirdetés

Az éjszakai élet szebb napokat látott disco királya kéz és lábbilincsben érkezett Debrecenbe. V. László már nehezen viseli a fotósok és újságírók hadát, talán ezért is szólt oda, hogy minden média munkásnak azt kívánja, hogy kerüljenek oda, ahol most ő van.  Az éjszaka szórakoztató királya a vád szerint 320 milliót adott  22 társának, akik közt van rendőr, és vámos is, hogy bűnszervezet tagjaként  ténykedjenek s egyben védjék szórakozóhelyeit. .

vizo

László egy füzet mögé próbált bújni a fotósok és operatőrök hada elől, de ez kevésbé jött neki össze. A disco király keze és lába össze volt bilincselve s ezt már igen nehezen viseli a szebb napokat látott üzletember. Éppen ezért oda is szólt a firkászoknak, hogy szégyelljék magukat.

Azt kívánom, hogy kerüljenek hasonló helyzetbe.-mondta indulatosan V. László.

A disco király és 22 rendőr, és vámos vádlott társainak az ügyét a katonai bíróság tíz tárgyalási nap alatt próbálja megvizsgálni. A rendőrséget érintő eddigi legkínosabb bűnügyben 2012 nyarán vette őrizetbe az első gyanúsítottakat a Központi Nyomozó Főügyészség. Egymás után kerültek rács mögé a Nemzeti Nyomozó Iroda és a BRFK akkor még különböző szintű vezető beosztásokat betöltő munkatársai, és persze a strómanokon és szerződéses partnereken keresztül csak Budapesten több mint 40 szórakozóhelyet működtető V. László. V.-t vesztegetéssel, költségvetési csalással és bűnszervezet létrehozásával, illetve annak irányításával gyanúsították meg. Az ügy azért is volt különösen kínos a rendőrség számára, mert a rendőr gyanúsítottak többségének éppen a szervezett bűnözés elleni rendőri fellépés irányítása és támogatása volt a feladata. A nyomozás adatai szerint V. 2005 és 2012 nyara között 320 millió forint kenőpénzt fizetett ki biztonsági főnöke, V. István közvetítésével az érintett rendőröknek, hogy az ő érdekeltségeiben ne legyenek razziák, váratlan ellenőrzések, illetve hogy a rendőrség intézményesen zaklassa a konkurens szórakozóhelyeket.

( Fotó:Népszava)