hirdetés

Értékes és megbecsült ember Orbán Viktor tanácsadója, hisz az V.kerületi önkormányzat pár év alatt már negyedmilliárd forintot költött arra a házra, amelyben Habony Árpád éldegél. Legalábbis az Együtt-PM politikusai szerint 2007-ben 110 millióért újította fel a belvárosi Szerb utcában találhatü műemlékházat a Rogán-féle önkormányzat, 2013-ban pedig 107 millióért szigeteltette . A drága házban lakik Szentgyörgyvölgyi Péter alpolgármester, a Fidesz kerületi polgármesterjelöltje – közölte Juhász Péter.
Az önkormányzat 107 millió forintért szigetelte le azt a Szerb utcai házat, ahol Habony Árpád Fidesz-tanácsadó és Szentgyörgyvölgyi Péter frissen kinevezett V. kerületi alpolgármester is él – állítja az Együtt-PM. Ebben a házban lakik Puskás András korábbi alpolgármester édesapja is.
Juhász Péter, a párt társelnöke szerint így már 400-500 millió forintot költöttek a házra. Hunvald Györgyöt és társait ennél jóval kevesebbért is leültették, így az ügyészségnek már az eddig napvilágot látott információk alapján is kötelessége lenne vizsgálatot indítani Rogán-Hunvald Antal és társai ellen – tette hozzá.
Juhász megismételte korábbi állítását, miszerint az alpolgármester, a FIDESZ üdvöskéje vélhetően áron alul vette meg a 110 négyzetméteres lakását. Szentgyörgyvölgyi Péter vélhetően a piaci értéke egyharmadáért, 25 éves kamatmentes részletre vásárolhatta meg lakását az után, hogy az önkormányzat 3 héttel korábban egy rendelettel azt lehetővé tette.
Az önkormányzat egyelőre nem árulta el, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter mennyiért vásárolhatta meg 110 négyzetméteres lakását. A három héttel a megvásárlás előtt elfogadott rendelet szerint a piaci érték 15 százalékáért megvehette, de az önkormányzat azt állítja, az alpolgármester a piaci ár 75 százalékát fizette érte. A tulajdoni lapon ugyanakkor mindössze egy 19 millió forintos jelzálog szerepel.
A kerületi önkormányzat korábban úgy reagált a Szentgyörgyvölgyivel kapcsolatos állításokra, hogy az alpolgármester a jogszabályokban biztosított minimális kedvezményt kapta lakásának megvásárlásakor, ugyanannyit, amennyi a kerületben bármely bérlőnek jár. A kerületben 1992 óta 2500-an vehették meg a bérlakásukat, többségük jóval nagyobb kedvezménnyel. A kerület baloldali képviselői lakásuk megvásárlásakor ennél nagyobb kedvezményt kaptak, a korábbi jogszabályoknak megfelelően. Juhász miért nem őket jelenti fel? – írták. Az Együtt-PM társelnökét az önkormányzat már az első sajtótájékoztatón elhangzott hazugságai miatt rágalmazásért feljelentette – tették hozzá.
A ház víz- és hőszigetelését a LAM Ingatlanfejlesztő és Építő Zrt. végezte el, legalábbis egy 2013-as közzétett beszámolóból ez derűl ki.
Az Együtt-PM szerint a kerület szokatlanul sokat költ közpénzből az épületre: 2007-ben 110 millió forintért felújították a házat; a Habony Árpád által használt lakást 50 millió forint értékben újította fel az önkormányzat, mert a beépített szauna kigyulladt. Emellett az önkormányzat egy 100 millió forint értékű foghíjtelket áldozna fel annak érdekében, hogy az épület alatt lévő garázsba be lehessen hajtani.
Az egyébként is értékes Szerb utcai lakások piaci ára folyamatosan növekszik az önkormányzat értéknövelő beruházásai, valamint a ház teljes körű felújítása miatt – írta Juhász Péter.