hirdetés

Ejtőernyősöket vitt és ugrást hajtottak végre a Gödöllőnél vasárnap lezuhant egyik gépből. Négy ejtőernyős rendben földet ért, mielőtt az őket szállító Piper-28 típusú kisrepülőgép eddig ismeretlen okból összeütközött egy Cessna 182-es géppel, majd mindkét légi jármű lezuhant. A balesetben négyen, köztük egy kisgyermek, életüket vesztették.

rep-baleset-2A Gödöllőnél egymásba ütköző és így lezuhnat kisrepülők a felismerhetetlenségig összeroncsolódtak.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatalának tájékoztatása szerint munkatársaik a társhatóságokkal közösen megkezdték a roncsok felkutatását. Mivel a baleset vizsgálata folyamatban van, a felelősök megállapítása csak annak lezárulta után állapítható meg. Az eset további körülményeiről, valamint a vizsgálat eredményéről később adnak tájékoztatást.

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője közölte, hogy egy gép lezuhant Gödöllő és Isaszeg között. A Cessna roncsait a gödöllői arborétum fás, bokros részén találták meg a földi kutatóegységek. A gépben hárman ültek, két felnőtt és egy gyerek, mindannyian szörnyethaltak.

Azonban a szemtanúk szerint két gép ütközött, így a második kisrepülő roncsait a rendőrök és tűzoltók csatárláncban kezdték el keresni, közben a katasztrófavédelem ügyelete értesítette a Magyar Honvédség légi vezetési központját.

A Honvédelmi Minisztérium azt közölte, hogy a szolnoki légi kutató-mentő szolgálat helikoptere rábukkant  a Piper-28 típusú kisgép roncsaira, a terepviszonyok miatt azonban nem tudott leszállni, ezért a földi egységeket irányították a helyszínre.

A megyei katasztrófavédelem szóvivőjének korábbi közlése szerint a másik gépben a zuhanáskor csak a pilóta tartózkodott, aki életét vesztette.

A tragédia körülményeit a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) is vizsgálja. A katasztrófavédelem honlapján az olvasható, hogy a Piper típusú kisgép négy ejtőernyőst vitt, akik az előzetes tervnek megfelelően kiugrottak a gépből és rendben földet értek. A baleset ezután következett be.

Bajkó Erika, a KBSZ kommunikációs vezetője megerősítette, hogy a Piper már visszatérőben volt a reptérre, amikor lezuhant.

(Fotó: Police)