hirdetés

Addig ugrált az RTL amíg egy jó nagy adóellenőrzést nem kapott a nyakába.  A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak felülvizsgálati eljárást kell indítania az RTL ellen – erre szerdán délután tartott sajtótájékoztatóján utasította a hivatalt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Varga a szerdai kormányülés közben tartott sajtótájékoztatót, és a reklámadóval kapcsolatban az RTL-re utalva azt mondta, a nemrég elfogadott adó hatályba lépése után derült ki, hogy vannak olyan szereplők, akik nem kívánnak adót fizetni. A miniszter hangsúlyozta, mindenkinek ki kell vennie a részét a közteherviselésből, és a kormány elutasítja a nyomásgyakorlást is.

Múlt héten kiderült, hogy az RTL-nek nem kellene megfizetnie idén a reklámadót, ugyanis  egy korábbi jelentős mértékű tranzakcióból eredő veszteségelhatárolás miatt leírhatná az idei közterhet. Varga szerint azonban egy fiktív tranzakcióról lehetett szó ebben az esetben, ezért a sajtótájékoztatón arra utasította az adóhatóságot, hogy indítson felülvizsgiláti eljárást az RTL ellen.