hirdetés

Nem meglepő, hogy újabb 158 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. Ezzel 5669 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon, közölte a koronavirus.gov.hu. A zsúfolt hazai és külföldi nyaralások meghozták a nem várt  növekedést.

Nem meglepő, hogy egyre több magyar koronavírusos van. A hazai zsúfolt tóparti nyaralások , a külföldi utazások meghozták a nem várt eredményt. Azaz látványosan nőtt a koronavírussal fertőzött betegek száma. Ennél csak egy alkalommal, még áprilisban volt magasabb a napi esetszám, akkor 210 új fertőzöttet regisztráltak.

Csütörtökön kicsivel 100 alatt volt a regisztrált esetek száma, pénteken viszont 132-vel nőtt. Újabb elhunytról nem számolt be a kormányzati tájékoztató oldal, továbbra is 614-en vesztették életüket eddig a járványban. Az aktív fertőzöttek száma 1296 fő, legutóbb május közepén volt ilyen magas az esetszám. Az aktív fertőzöttek 40%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 90 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 8191 fő van, ez 183-mal több, mint tegnap. Egy nap alatt 3 245-tel több mintavétel történt, így már 417 890 tesztet végeztek el.

Sajnos a betegek száma továbbra is emelkedni fog és ez nagyon nem jó hír, hisz kezdődik az iskola, ahol maszkokat nem kapnak a gyerekek, mert nincs rá pénz. Így a vírusnak kiváló terjedési helye lehet majd a zsúfolt 20-30 fős osztálytermekben.

( TE)